Δυνατότητα υποβολής, διορθωτικών ή ακόμη και αρχικών αιτήσεων για την χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ έχουν από σήμερα επιχειρήσεις και εργαζόμενοι σε αυτές.

Οι μισθωτοί έχουν από σήμερα και έως το τέλος του μήνα τελευταία ευκαιρία για αίτηση χορήγησης των 800 ευρώ βάσει ΑΦΜ. Οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν από σήμερα έως και τις 23 Απριλίου, ενώ ο επόμενος γύρος πληρωμών είναι από τις 25 έως τις 27 Απριλίου.

Για τα 800 ευρώ στους επαγγελματίες και επιχειρήσεις με έως και 5 άτομα προσωπικό, αιτήσεις πρέπει να γίνουν μέχρι τις 24 Απριλίου. Για τις επιχειρήσεις με 6 έως 20 άτομα προσωπικό, αναμένεται η τροπολογία μέσα στην εβδομάδα οπότε οι προθεσμίες θα ανακοινωθούν.

Για τα 600 ευρώ των επιστημόνων η προθεσμία αιτήσεων εκπνέει στις 25 Απριλίου και οι επόμενες πληρωμές θα γίνουν από τις 24 έως 27 Απριλίου.

Τέλος εκπνέει αύριο η προθεσμία και για την λεγόμενη επιστρεπτέα προκαταβολή, δηλαδή τον απευθείας δανεισμό επιχειρήσεων από το κράτος. Εκπνέει επίσης και η προθεσμία εμπρόθεσμης πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων του Μαρτίου προκειμένου να δοθεί η έκπτωση του 25%.

Διευκρινίσεις από τον διοικητή του ΟΑΕΔ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ

Διευκρινίσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, σε μακροχρόνια ανέργους, έδωσε ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στο MEGA. Όπως είπε, την Πέμπτη 23 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 3 Μαΐου. Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, σε αυτήν, μπορούν να εισέλθουν οι 168.000 μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και είτε να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους είτε να επιβεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν το ΙΒΑΝ είτε να μην προβούν σε καμία ενέργεια, διαδικασία η οποία είναι απαραίτητη για την καταβολή των 400 ευρώ.
Ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε ότι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης είναι, όσοι είναι άνεργοι από την 1η Απριλίου 2019 έως τις 16 Απριλίου 2020.
Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, από το σύνολο των 168.000 μακροχρόνια ανέργων, οι 90.000 έχουν ήδη στοιχεία ΙΒΑΝ καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ και 78.000 δεν έχουν.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Λήγουν σήμερα οι προθεσμίες για την καταβολή φόρων με έκπτωση 25%

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠοιοι είναι οι νέοι κλάδοι εργαζόμενων που το δικαιούνται
Επόμενο άρθροΟμόφωνη απόφαση της Serie A για επανέναρξη του πρωταθλήματος