«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την αέρια ρύπανση στον Βόλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεώργιος Σαχαρίδης, μιλώντας σήμερα στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ.

Ο κ. Σαχαρίδης, είναι υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του προγράμματος «Green Your Move», μέσα από το οποίο καταγράφεται εδώ και έναν χρόνο το φαινόμενο της αέριας ρύπανσης στον Βόλο. Τα αποτελέσματα της έρευνας πρόκειται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Σαχαρίδη, καθώς τον τελευταίο καιρό, ο ίδιος, μαζί με την ομάδα TED3D και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κατασκευάζουν και διανέμουν προστατευτικές ασπίδες προστασίας προσώπου στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, συμβάλλοντας έτσι στη «μάχη» του κορωνοϊού.

Μιλώντας για τα αποτελέσματα των μετρήσεων των μικροσωματιδίων PM2,5, το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο δεν υπάρχει κίνηση στην πόλη εν καιρώ κορωνοϊού, ο κ. Σαχαρίδης ανέφερε πως υπήρξαν υπερβάσεις, αλλά όχι πολύ σοβαρές. Κυρίως, τις βραδινές ώρες σημειώνονταν αυτές οι υπερβάσεις, σύμφωνα με τον κ. Σαχαρίδη, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις, όπου στις 5 και 6 το πρωί, σημειώνονται, επίσης, υπερβάσεις, λίγο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο των 25 mg/m3.

Προηγούμενο άρθροΤο Tocilizumab βελτιώνει σημαντικά τα κλινικά αποτελέσματα των ασθενών με πνευμονία
Επόμενο άρθροΣτ. Πέτσας: Εάν συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη η οικονομία θα πάρει σύντομα μπροστά (video)