Εντείνεται η ανησυχία των επιστημόνων για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς χθες σημειώθηκε νέα αρνητική ημερήσια καταγραφή της πορείας του κορονοϊού με πέντε νεκρούς, 204 νέα κρούσματα και 22 διασωληνωμένους ασθενείς. Δύο από τους ασθενείς που κατέληξαν προέρχονται από τη Μονάδα Φροντίδας ηλικιωμένων στο Ασβεστοχώρι στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκαν δεκάδες κρούσματα, ενώ από τις περιπτώσεις όσων μολύνθηκαν 12 προέρχονται από το εξωτερικό, 64 αφορούν την Αττική, 37 τη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες σε διασπορά. Επίσης, στις Περιφερειακές Ενότητες Φλώρινας και Καστοριάς, σημειώνεται αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που προκαλεί την έντονη ανησυχία των κατοίκων.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Φλώρινα Θωμαΐς Αδάμου δύο ακόμα άτομα, μία εργαζόμενη στο νοσοκομείο της πόλης και ένας εργαζόμενος στην αστυνομία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα 12 δειγμάτων από ιχνηλατήσεις κρουσμάτων.

Εξάλλου, από σήμερα και ως τις 25 Αυγούστου τέθηκε σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο μετά την ανίχνευση δύο θετικών κρουσμάτων στη δομή, ενός 35χρονου μετανάστη και μιας εργαζόμενης.

Σε αυτή τη φάση πρέπει να επικεντρωθούμε όχι μόνο σε ποια μέτρα πρέπει να παρθούν αλλά και τα μέτρα που έχουν ήδη παρθεί αν τηρούνται, όπως είναι η χρήση μάσκας, δήλωσε στην ΕΡΤ η κα Παρασκευή Κατσαούνου, επίκουρη καθηγήτρια Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ. Η κα Κατσαούνου σημείωσε ότι όταν λέμε πως πρέπει να φοράμε μάσκες στα πλοία, και όχι να τη βγάζουμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Πρέπει να τηρούμε τα υπάρχοντα μέτρα,ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, υπογράμμισε η κα Κατσαούνου.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στον Κολωνό (video)
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση του πρωθυπουργού για την εξέλιξη της πανδημίας