Τα κρούσματα Covid-19 έχουν φτάσει σε τετραψήφιο αριθμό (1549), και η υφιστάμενη κατάσταση κρίνεται ως ακραία περίσταση που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, καθώς υπάρχει κατεπείγουσα και επιτακτική ανάγκη να ληφθούν αυστηρά μέτρα.

Σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται σήμερα να λάβει μία πολιτική απόφαση την οποία και θα ανακοινώσει στους πολίτες, ζυγίζοντας τις συνέπειες στη δημόσια υγεία, την αντίδραση της κοινωνίας και κυρίως το κόστος του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί  το κλείσιμο ή ο περιορισμός της εστίασης, απαγόρευση στις μετακινήσεις από και προς τις περιοχές στο επίπεδο 3, αύξηση των ωρών τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης στα πανεπιστήμια, μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 06:00 του Σαββάτου, θα επανεξετάζονται κάθε εβδομάδα και θα έχουν χρονικό πρώτο ορίζοντα ενός μηνός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις του σήμερα και, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, θα είναι η τελευταία φορά που ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα.

Και αυτό γιατί την επόμενη φορά που θα παρέμβει, οι ανακοινώσεις θα αφορούν ένα νέο lockdown.

Από εκεί και πέρα τα πάντα φαντάζουν ανοιχτά, η κατάσταση είναι οριακή και οι τόνοι των κυβερνητικών στελεχών με τους οποίους περιγράφουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι δραματικοί.

 

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στη Ρόδο: Ποια είναι τα ανήλικα θύματα και σε ποιους επιρρίπτουν ευθύνες οι βρετανοί γονείς τους
Επόμενο άρθροΣέρρες: Συνεχής η αύξηση κρουσμάτων σε σχολικές μονάδες