Για ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας μίλησε στο Α’ Πρόγραμμα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σχολιάζοντας το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ανέφερε πως: “Είναι ειδεχθής δολοφονία, ασυνήθης για τα εγκληματολογικά δεδομένα της χώρας. Ήδη η πρόβλεψη που υπάρχει είναι επαπειλούμενης καθείρξεως για αυτούς που την τέλεσαν, πρέπει να συλληφθούν”.

Για το ζήτημα της ελληνικής ιθαγένειας δήλωσε ότι: “Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι ότι ένα από τα κριτήρια που πρέπει να αποδεικνύει ο αιτών την πολιτογράφηση αλλοδαπός, είναι την οικονομική και την κοινωνική του ένταξη. Ένδειξή του είναι η συμμόρφωση με τις φορολογικές και ασφαλιστικές και η ύπαρξη σταθερής εργασίας. Δίνει ο νομοθέτης τη δυνατότητα στον υπουργό Εσωτερικών να εξειδικεύσει τα μέτρα. Έθεσα τα μέτρα της εργασίας από τα 7 χρόνια να αποδεικνύει τα 5 και ότι έχει το κατώτατο εισόδημα ενός εργαζόμενου.

Έρχομαι να υλοποιήσω τη νομοθετική πρόβλεψη, βάζοντας το κατώτατο όριο μισθού. Πρέπει να αποδείξει την οικονομική του ένταξη. Πρέπει ο αιτών την άδεια παραμονής, επίσης να αποδεικνύει ότι έχει το κατώτατο εισόδημα. Με λίγα λόγια πρέπει να έχει εξασφαλίσει τους όρους διαβίωσης. Για την ύπαρξη αυτού του συνεκτικού δεσμού, του ατόμου με το κράτος, δεν πρέπει να υπάρχει το κριτήριο της οικονομικής ένταξης;
Όταν εκδίδεις μία άδεια παραμονής είναι μία διοικητική πράξη ελεύθερα ανακλητή, μπορείς να την πάρεις πίσω. Όταν γίνει πολιτογράφηση αυτό δεν αφαιρείται ποτέ”.

Aναφέρθηκε στο αν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές και είπε: “Καμία σκέψη για την επιτάχυνση του εκλογικού χρόνου και δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτό, ακούω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για μία περίοδο “επαναστατικής γυμναστικής” το καλοκαίρι, δεν έχει καμία λογική, βγαίνουμε από την πανδημία, ετοιμαζόμαστε για μία ισχυρή ώθηση ανάκαμψης, την πολύ σημαντική αξιοποίηση των ποσών του Ταμείου Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, άρα στην εκκίνηση δύο πολύ σημαντικών χρηματοδοτικών εργαλείων. Δεν μπορώ να καταλάβω την ώρα που περιμένουμε όλα αυτά και η κυβέρνηση έχει μία αδιαμφισβήτητη πολιτική ηγεμονία.
Έχουμε δύο σημαντικά εργαλεία, την εξέλιξη του εμβολιασμού και τα σελφ τεστ, μας διευκολύνουν για να αποφασίσουμε πως θα προχωρήσουμε στα θέματα της πανδημίας.

Ο κόσμος έχει στηρίξει τα μέτρα, έχουμε τη “μαύρη εικόνα” της Αριστεράς με τις συγκεντρώσεις, ήταν ένα μελανό σημείο στην διαχείριση της πανδημίας.

Η Εκκλησία έχει τηρήσει υπεύθυνη στάση και ορισμένοι ιερείς ανακλήθηκαν στην τάξη στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής ιεραρχίας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Νέο φάρμακο μειώνει τον κίνδυνο διασωλήνωσης
Επόμενο άρθροΤραγωδία στο Χαϊδάρι: Φωτιά σε διαμέρισμα, νεκρή ηλικιωμένη