Συγκρατημένη αισιοδοξία προκαλεί η φωτογραφία-ντοκουμέντο από τη διάσωση του ενός από τους 12 αγνοούμενους του φλεγόμενου πλοίου στην Κέρκυρα.

Ο επιζών λιθουανικής καταγωγής που βρέθηκε σήμερα στην πρύμνη του Euroferry Olympia φαίνεται στη φωτογραφία κατεβαίνει από τη σκάλα του πλοίου, όπου από κάτω τον περιμένουν οι αξιωματικοί και οι διασώστες για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο άνθρωπος είναι εγκλωβισμένος από την Παρασκευή στην πρύμνη του πλοίου, ενώ το λιμενικό και οι διασώστες κάνουν προσπάθειες για την εύρεση και των υπόλοιπων αγνοουμένων.

Πηγή φωτογραφίας: ΣΚΑΪ

Την είδηση επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Βρέθηκε ζωντανός ένας εκ των επιβατών, πιθανότατα Λιθουανικής καταγωγής και περιμένουμε να γίνει ταυτοποίηση», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο επιβάτης αναμένεται να δώσει πληροφορίες και για τους υπόλοιπους αγνοούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές μέλη της ΕΜΑΚ κατάφεραν να διασώσουν από το φλεγόμενο πλοίο άλλα δύο άτομα, έναν Βούλγαρο και έναν άνδρα αφγανικής καταγωγής.

Στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Μέχρι την τελευταία διάσωση σήμερα αγνοούνταν 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία τρεις Έλληνες. Πλέον οι αγνοούμενοι είναι 11.

Χθες ξεκίνησε η ρυμούλκηση του σε ασφαλές αγκυροβόλιο, στα βόρεια της Κέρκυρας βορειοανατολικά του όρμου Κασσιόπης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚέρκυρα: Θρίλερ με τους 12 αγνοούμενους του φλεγόμενου πλοίου – Δραματικές εκκλήσεις συγγενών να συνεχιστούν οι έρευνες
Επόμενο άρθροΛάρισα: Νεαρός καταπλακώθηκε από τοίχο και σκοτώθηκε