24.850 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν από τραπεζικό λογαριασμό επιχειρηματία του Αλμυρού, απατεώνες, με νέα μέθοδο που χρησιμοποιούν για να παγιδεύσουν τα θύματά τους. Ειδικότερα, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδικάστηκε ένας Νιγηριανός, κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου, στον οποίο επιβλήθηκε ερήμην ποινή φυλάκισης τριών ετών, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο δράστης αναζητείται από τις Αρχές και αν βρεθεί στην Ελλάδα θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στις φυλακές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο επιχειρηματίας είχε συμφωνήσει με εταιρεία γερμανικών συμφερόντων, να αγοράσει παγολεκάνες πληρώνοντας 24.850 ευρώ. Ο καταδικασθείς αλλοδαπός φέρεται να παρενέβη στην ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, αλλάζοντας τα τελευταία δύο γράμματα της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από de σε co της γερμανικής εταιρείας, πείθοντας έτσι το θύμα, ότι η επικοινωνία συνεχίζεται με την επίσημη εταιρεία. Ετσι, ο επιχειρηματίας από τη Μαγνησία κατέθεσε 24.850 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Νιγηριανός. Όταν αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης κατήγγειλε το περιστατικό και κατέθεσε μήνυση.

Προηγούμενο άρθροΧατζηδάκης στο υπουργικό: Οι 10 άξονες του κυβερνητικού έργου για την εργασία, την ασφάλιση και την κοινωνική προστασία
Επόμενο άρθροΑυτοκίνητο έπεσε σε σιδερένια πόρτα στο Βελεστίνο