Η ”METKA” (όμιλος Μυτιληναίου) που διατηρεί την μονάδα παραγωγής στη Νέα Ιωνία επί της οδού Μυτιλήνης και η Βολιώτικη εταιρεία ”Νικ. Κιολεΐδης ΑΕΒΕ”, είναι οι επικρατέστερες για την ανάληψη του προγράμματος κατασκευής 10.000 τροχοφόρων οχημάτων, του προγράμματος αντικατάστασης τροχοφόρων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Το πιθανότερο είναι να μοιραστεί το πρόγραμμα σε κατασκευή αμαξώματος στη ”ΜΕΤΚΑ” και σε συναρμολόγηση στη ”Νικ. Κιολεΐδης ΑΕΒΕ”.

Πρόκειται για πρόγραμμα που θα διαρκέσει περισσότερα από 15 χρόνια και θα αντικαταστήσει τον απαρχαιωμένο στόλο των θρυλικών Mercedes του Ελληνικού Στρατού, που αριθμούν πάνω από 10.000 οχήματα σε διάφορες παραλλαγές.

Τα οχήματα αυτά έχουν φτάσει στο τέλος του χρόνου ζωής τους, ενώ δεν πληρούν κανένα από τα πρότυπα ασφαλείας και προστασίας που ορίζει το ΝΑΤΟ. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η εταιρεία κύρια ανάδοχος του προγράμματος και αν θα μοιραστεί μεταξύ εταιρειών Ευρώπης και ΗΠΑ.

Η απόφαση λήφθηκε σε κυβερνητική σύσκεψη που συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ, αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος

Προηγούμενο άρθροΔιακοπές: Με ως και 90% πληρότητα σαλπάρουν τα πλοία για Κυκλάδες
Επόμενο άρθροΓεωργία Μπίκα: Απαλλάσσεται με βούλευμα ο 27χρονος που είχε καταγγελθεί για βιασμό