Θλίψη σκόρπισε στη Νέα Ιωνία η είδηση του θανάτου μιας αγαπημένης φυσιογνωμίας της οδού Προύσσης, της Μερσίνας Χαλάτση, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Όπως πρόσφατα έγραφε και ο γιατρός, Μιχάλης Μεικόπουλος, που την επισκέφτηκε στο σπίτι της «Μικρασιάτισσα Εγγλεζιονησιώτισσα ,ξαδέρφη ,φίλη της μάνας μας, της στάθηκε μέχρι το τέλος μαζί με τη θεία Φρόσω. Το προσφυγικό σπιτάκι των λίγων τετραγωνικών ολοκάθαρο, κάθε γωνιά γεμάτο αναμνήσεις. Στη γειτονιά αυτή μεγαλώσαμε, ανδρωθήκαμε, παίξαμε χαρήκαμε, κλάψαμε .Όλοι μαζί συγγενείς και φίλοι .Όπως παλιά βγάλαμε τις καρέκλες έξω και άρχισε η εξιστόρηση των γεγονότων του παρελθόντος. Από την Εφέσου μέχρι τη Μαγνησίας ,στη Προύσσης και πέριξ, γείτονες ,ξαδέρφια Παρασκευάς, Χαλάτση ,Βόντα, Σκυριανός, Κεσμετζής, Κουμιανός, Δεμίρης, Καραχάλιος ,Φατσής, Κωνσταντίνου Κουκουσέλης, Σκαλίδης Κόπανος ,Τσίχλα, Γκίκα, Σκαφίδα ,Μαχαίρα, Βαιράμογλου, Κέντερα,Καραφύλογλου κλπ».

Όπως εξιστορεί ο γιατρός «Στο σπιτάκι το μικρό στη γωνιά Προύσσης με Εφέσου στη Νέα Ιωνία Βόλου κοντά στο δικό μας, τα βράδια τα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου κοιμόντουσταν μαζί γυναίκες γιατί φοβόντουσαν τους πρώην συνεργάτες των Γερμανών που κάθε μέρα τρομοκρατουσαν αριστερούς και δημοκράτες. Ένα βράδυ γνωστό ακροδεξιό κάθαρμα με το ψευδονυμο Ραμόνα που μαζί με άλλα φασιστόμουτρα δεν αφηναν σε ησυχία το κόσμο, μπήκαν στο σπιτάκι που ήταν γυναίκες η γιαγιά μου Γεωργία η μητέρα μου Ευαγγελία ή θεία Μερσίνα και κούρεψαν για παραδειγματισμό τη θεία Άννα μητέρα της θείας Μερσίνας γιατί ήταν αριστερή. Ούτε τα κλάματα ούτε οι φωνές των υπολοίπων γυναικών τους σταμάτησαν».

Η Μερσίνα Χαλάτση αφήνει πίσω παιδιά, εγγόνια, ενώ ευτύχησε να δει και δισέγγονα. Η κηδεία της έγινε σήμερα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας.

Προηγούμενο άρθροΣυστήματα συλλογής βιοαποβλήτων σε πόλεις της Θεσσαλίας από την Περιφέρεια
Επόμενο άρθροΗ Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας εκφράζει τη στήριξη της στο Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας που συνελήφθη