Ενας 41χρονος στην Αγιά Λάρισας λίγο έλειψε να εγκληματίσει με αφορμή δύο πεταμένα άδεια πακέτα τσιγάρων που βρέθηκαν στο οικόπεδο του σπιτιού του, καθώς χτύπησε τον 60χρονο γείτονά του και τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο τον 33χρονο γιο του, μέχρι που τον ακινητοποίησε και κάλεσε την Αστυνομία για να τον συλλάβει.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απειλή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών και 10 μηνών ενώ αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, με την επιβολή δύο περιοριστικών όρων, δηλαδή, της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης να πλησιάζει τον 60χρονο και τον 33χρονο, σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι, ουδέποτε απείλησε πατέρα και γιο και μάλιστα ισχυρίστηκε πως δέχθηκε απειλές από τους γείτονές του με αποτέλεσμα να αμυνθεί.

Ο εισαγγελέας στην πρότασή του ζήτησε την ενοχή του 41χρονου για όλες τις κατηγορίες, ενώ πρότεινε να απορριφθούν τέσσερα ελαφρυντικά που ζήτησε να του αναγνωριστούν ο συνήγορός του, καθώς ο άνδρας που προκάλεσε το επεισόδιο, ”δεν έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια”.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 22 Απριλίου 2021, στις 8 η ώρα το βράδυ, όταν ο κατηγορούμενος, θεωρώντας ότι ο παθών έχει πετάξει στα όρια του σπιτιού του δύο άδεια πακέτα τσιγάρων, πήγε στην αυλή του 60χρονου γείτονά του, τον απείλησε και τον γρονθοκόπησε. Τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο στο έδαφος και έφυγε.

Λίγο αργότερα έφτασε στο σπίτι ο 33χρονος γιος του 60χρονου, που είχε χτυπήσει ο κατηγορούμενος, είδε τον πατέρα του να αιμορραγεί και πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από τον 41χρονο κατηγορούμενο. Εκεί ο κατηγορούμενος τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει, του επιτέθηκε με μαχαίρι και σουγιά και τον χτύπησε στο πρόσωπο.Τότε ο 33χρονος τον αφόπλισε, τον ακινητοποίησε και κάλεσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Προηγούμενο άρθροΣταθερή η εβδομαδιαία εικόνα κορωνο’ι’ού στη Μαγνησία
Επόμενο άρθροΤουρκία: Τι αλλάζει με την δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου – Η Άγκυρα επιμένει στις απειλές και η Αθήνα σε ψυχραιμία