Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κίεβο και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα συνεχίζει την αμέριστη αλληλεγγύη προς την Ουκρανία και καταδικάζει πλήρως κάθε απόπειρα αλλαγής των συνόρων από δυνάμεις του αναθεωρητισμού.

Νωρίτερα, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατά τη συνάντησή του με τον ουκρανό ομόλογό του, υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Ουκρανίας στον τομέα Διπλωματικής Εκπαίδευσης.

Κατά τη συνάντησή τους, ο Ν. Δένδιας τόνισε εκ νέου την ακλόνητη στήριξη της Ελλάδας στην εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, καθώς και όλων των χωρών, και επανέλαβε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και της ελληνικής κοινότητας της Ουκρανίας.

Οι απειλές που δέχεται η Ελλάδα και το «Ελευθερία ή Θάνατος»

Επίσης, επισήμανε ότι κατά τις συναντήσεις είχε την ευκαιρία να αναδείξει το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις. «Απειλείται από έναν μεγαλύτερο γείτονα κατά έναν τρόπο ο οποίος αντίκειται πλήρως στο Διεθνές Δίκαιο, και κατά συνέπεια η ελληνική κοινωνία μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει έναν λαό, ο οποίος μάχεται για την ανεξαρτησία και την εδαφική του κυριαρχία», όπως υπογράμμισε.

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως ήταν συγκινητικό για τον ίδιο ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, κατά την τοποθέτησή του μέσα σε καταφύγιο -διότι αναγκάστηκαν να κατέβουν στο δεύτερο υπόγειο εφόσον ήχησαν οι σειρήνες και η πόλη δέχτηκε επίθεση από πυραύλους- επανέλαβε το σύνθημα της ελληνικής επανάστασης «Ελευθερία ή Θάνατος». Δείχνει αυτό, όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, ότι «η ουκρανική κοινωνία προσλαμβάνει την πρόκληση με τον ίδιο τρόπο που κι εμείς την καταλαβαίνουμε».

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚτηματολόγιο: Οι συμβολαιογράφοι προσανατολίζονται σε αποχή, εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση
Επόμενο άρθροΔένδιας από Ουκρανία: Ξέρουμε τι θα πει να έχεις γείτονα μια αναθεωρητική δύναμη