Σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στα μέτρα στήριξης αλλά και στα ελληνοτουρκικά

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετική την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και σημείωσε ότι πλέον η ευθύνη περνά στους υπουργούς Ενέργειας που πρέπει να εξειδικεύσουν τις αποφάσεις.

«Πέραν από τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην Ελλάδα έχουμε στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με την επιδότηση στον λογαριασμό ρεύματος και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να το κάνει», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι είναι σημαντικό ότι έχει πέσει η τιμή του φυσικού αερίου τον τελευταίο μήνα, καθώς οι «αγορές πίστεψαν ότι είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε πλαφόν στην τιμή».

Σε ερώτηση για περαιτέρω στήριξη της κυβέρνησης με επιδότηση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης και της βενζίνης ο πρωθυπουργός έκλεισε αυτό το ενδεχόμενο τονίζοντας ότι προέχει η υλοποίηση των μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ.

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα κρατά ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου με την Τουρκία αλλά κρατά κλειστές τις πόρτες στις προκλήσεις. Αναφορικά με τον νέο βαλλιστικό πύραυλο Tayfun, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν σχολιάζει τα εξοπλιστικά προγράμματα της γειτονικής χώρας και το ίδιο περιμένει από την Άγκυρα.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροYouTube σαν το TikTok: Tο νέο σύστημα και οι αλλαγές για τους χρήστες
Επόμενο άρθροΝίκος Πολυδερόπουλος: Ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι, μετά από ένα ατύχημα με μηχανή πριν 13 χρονιά