”Η διαπλοκή έχει διαβρώσει πάρα πολύ το θεσμικό, κοινωνικό και αξιακό μας σύστημα και θέλει τόσα χρόνια όσα δημιουργήθηκε, δηλαδή αν πούμε ότι είναι παιδί της μεταπολίτευσης θέλει 50 χρόνια για να φύγει”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Πανούσης, καθηγητής εγκληματολογίας και πρώην υπουργός, στην εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου με θέμα «Κράτος Δικαίου και θεσμικές προκλήσεις ιχνηλατώντας τις αντοχές της Δημοκρατίας», που έγινε την Παρασκευή στο Βόλο.

Ο κ. Πανούσης, που μίλησε για τη διαφθορά ως παθογένεια της Δημοκρατίας, είπε ότι, η διαφθορά έχει δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην Ελλάδα.
Το πρώτο είναι ότι έχει νομιμοποιηθεί και οι διεφθαρμένοι θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να το κάνουν, διότι οι μισθοί δεν είναι καλοί και το δεύτερο είναι οι διεφθαρμένοι και τιμημένοι, που τελικά γίνονται αποδεκτοί από το κοινωνικό και πολιτικό σύστημα, ιδίως από το δεύτερο.
Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, όλοι αποδέχονται και καταγγέλλουν τη διαφθορά των άλλων, αλλά όλοι τελικά αποδέχονται και το παιχνίδι του συμψηφισμού των παρανομιών, μέσα στο οποίο υπάρχει η διαφθορά και η διαπλοκή.
Ο κ. Πανούσης είπε ακόμα ότι δεν θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ στις επικείμενες εκλογές, αλλά, θα βοηθήσει το κόμμα.

Ο Νικόλαος Μαραντζίδης, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μίλησε για τις «10+1 Αλήθειες για το σκάνδαλο των υποκλοπών» λέγοντας ότι, εδώ και μήνες η Ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη και σε μεγάλη αγωνία για το γεγονός ότι πολλά πράγματα δείχνουν να εξελίσσονται με πολύ αργό τρόπο και αναμφίβολα έχει πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Μαξίμου επιχειρεί να αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση, κάθε άλλο παρά με κριτήρια διαφάνειας δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα κουκουλώματος.

Προηγούμενο άρθροΑποκλειστικό MEGA: Η θεία της 12χρονης αποκαλύπτει – «Όταν είδα τα βίντεο είχα εφιάλτες»
Επόμενο άρθροΠροκρίθηκε στους «16» η Νότια Κορέα, 2-1 την Πορτογαλία