Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, 16:22

Έκλεισε οριστικά ο κύκλος του Λουίς Ενρίκε στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Ισπανίας. Ο 52χρονος προπονητής αποτελεί παρελθόν από τη «ρόχα», μετά τον άδοξο αποκλεισμό της από το Μαρόκο, στη φάση των «16» του Μουντιάλ 2022, κι ενώ το συμβόλαιό του έληγε στο τέλος του χρόνου.

Ο άλλοτε τεχνικός της Μπαρτσελόνα ανέλαβε την εθνική Ισπανίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, αποχώρησε προσωρινά τον Μάρτιο του 2019, εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος υγείας της κόρης του (η οποία τελικά «έφυγε» από τη ζωή), και επέστρεψε το Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Υπό τις οδηγίες του, οι Ίβηρες έφτασαν ως τα ημιτελικά του περσινού EURO και στον τελικό του Nations League, όμως ο αποκλεισμός από το Μαρόκο και η εμμονή του Λουίς Ενρίκε στην ανούσια κατοχή μπάλας έγιναν αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τα ΜΜΕ και τους φιλάθλους.

Διάδοχος του άλλοτε προπονητή της Μπαρτσελόνα στον πάγκο της «φούρια ρόχα» είναι ο  Λουίς ντε Λα Φουέντε, που μέχρι σήμερα βρισκόταν στον πάγκο της εθνικής ομάδας των Ελπίδων της χώρας.

Ο Ντε Λα Φουέντε με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ισπανίας έχει κερδίσει το Ευρωπαϊκό U19, U21, τους Μεσογειακούς Αγώνες το 2018 και βρέθηκε στη δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Ήταν παίκτης της Αθλέτικ, με την οποίο κέρδισε και τους δύο τίτλους πρωταθλήματος υπό τον Κλεμέντε στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Ο νέος προπονητής θα κάνει το ντεμπούτο του τον Μάρτιο στην προκριματική φάση του Euro 2024 της Γερμανίας και θα διευθύνει τους δύο πρώτους αγώνες με τη Νορβηγία και τη Σκωτία.

Η ανακοίνωση της ισπανικής ομοσπονδίας

«Οι υπεύθυνοι του αθλητικού σχεδιασμού της RFEF διαβίβασαν στον πρόεδρο μια έκθεση στην οποία καθορίζεται ότι θα πρέπει να ξεκινήσει ένα νέο έργο για την ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου, με στόχο να συνεχιστεί η ανάπτυξη που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια χάρη στο έργο του Λουίς Ενρίκε και οι συνεργάτες τους. Τόσο ο πρόεδρος, Λουίς Ρουμπιάλες, όσο και ο αθλητικός διευθυντής, Χοσέ Φρανσίσκο Μολίνα, έχουν διαβιβάσει την απόφαση στον προπονητή. H RFEF θέλει να ευχαριστήσει τον Λουίς Ενρίκε και όλο το προπονητικό του επιτελείο που βρέθηκε στο τιμόνι της εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση της ισπανικής ομοσπονδίας (RFEF).

«Η RFEF εύχεται στον Λουίς Ενρίκε και τους συνεργάτες του καλή τύχη στα μελλοντικά επαγγελματικά τους έργα. Ο προπονητής έχει κερδίσει την αγάπη και τον θαυμασμό των συνεργατών του στην εθνική ομάδα και ολόκληρης της ομοσπονδίας που θα είναι πάντα το σπίτι του», κατέληξε η ισπανική ομοσπονδία, κάνοντας γνωστό ότι ο διορισμός του Ντε λα Φουέντε θα επικυρωθεί τη Δευτέρα από το διοικητικό συμβούλιό της.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Ρεθύμνου εκσυγχρονίζει 24 σχολικά κτίρια
Επόμενο άρθροΦυσικό αέριο: Μεγάλες ποσότητες LNG θα χρειαστεί η ΕΕ το 2023