Εκλογές άμεσα ζήτησαν από το Βόλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ.κ. Νίκος Βούτσης και Χρήστος Σπίρτζης που βρέθηκαν τη Δευτέρα στο Βόλο για να συμμετέχουν σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μαγνησίας για την ανάλυση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος όσον αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο κ. Βούτσης μίλησε για δημοκρατική εκτροπή της χώρας με ευθύνη της Κυβέρνησης. Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι, τα 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ είναι 4 χαμένα χρόνια για την Ελλάδα, αλλά και για τη Μαγνησία.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι, ”έχουν υπάρξει βαρύτατα πλήγματα στο κράτος δικαίου και στο Σύνταγμα της χώρας με μια κυβέρνηση κι έναν Πρωθυπουργό, που απ’ ότι φαίνεται κυριολεκτικά ενορχήστρωσαν αυτά τα πρωτοφανή πλήγματα μέσω της παρακολούθησης σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και άλλους. Η διεθνής εικόνα της χώρας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Τα κύματα ακρίβειας έχουν τσακίσει τον κόσμο, τα λαϊκά νοικοκυριά, επιχειρήσεις μικρές, μεσαίες, νέους ανθρώπους. Ετσι, δημιουργείται η ανάγκη μιας πολιτικής αλλαγής σε προοδευτική κατεύθυνση στη χώρα”.

Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για νοσηρή κατάσταση στην εκτροπή της δημοκρατίας και όχι μόνο για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αλλά για τις πολλές και αντιδημοκρατικές εκφράσεις που επί 3,5 χρόνια έχει εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ελέγχει, όπως είπε χαρακτηριστικά τα πάντα στην χώρα, να τρομοκρατεί τους πολίτες και ν’ απαξιώνει τους θεσμούς.

Σε ο,τι αφορά μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ τη στιγμή που εκατέρωθεν ασκείται σκληρή κριτική και υπάρχουν και σκληρές δηλώσεις, ο κ. Σπίρτζης σχολίασε ότι οι συγκλίσεις δεν δημιουργούνται επειδή μόνο υπάρχουν καλές σχέσεις.

Αναφερόμενος στη στρατηγική του κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Σπίρτζης επισήμανε πως μία κυβέρνηση που δεν έχει ισχυρή παρουσία σε περιφερειακές και τοπικές αρχές δεν μπορεί να κάνει το πρόγραμμά της, γι’ αυτό και επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα καταρτίσει κομματικά ψηφοδέλτια, ούτε θα δώσει χρίσματα και θα προσπαθήσει για συγκλίσεις και συμπράξεις.

Προηγούμενο άρθροΧανιά: Ξεσπά ο γιος του 82χρονου που έπαθε εγκεφαλικό ενώ περίμενε 24 ώρες για αεροδιακομιδή – «Είναι άχρηστοι»
Επόμενο άρθροΒουλή: ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν την τροπολογία για το επίδομα στους ενστόλους