Για το QatarGate μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο δήμαρχος της βελγικής πόλης Ιξέλ, Χρήστος Δουλκερίδης.

«Η Ευρωβουλή βρίσκεται στο Δήμο μου, γι’ αυτό είναι και ένα θέμα λίγο ιδιαίτερο. Μιλάμε για σκάνδαλο με την πολιτική και με την Ευρωβουλή, που είναι ένα θέμα πάρα πολύ σημαντικό, διότι βέβαια μας χτυπάει στην καρδιά μας, διότι περιμένουμε από τους ανθρώπους που εκλέγουμε να είναι άξιοι, να είναι έτοιμοι να παίρνουν τις καλές αποφάσεις» δήλωσε ο κ. Δουλκερίδης.

Διαβάστε επίσης: «Φρένο» στην αεροπορική συμφωνία με το Κατάρ βάζει η ΕΕ – Το ντιλ «ανοιχτών ουρανών»

«Όταν βλέπουμε ότι το χρήμα μπορεί κάπως να τους επηρεάσει και να τους λερώσει, για να πάρουν αποφάσεις που δεν πάνε με τις αξίες του δικαίου, αλλά πηγαίνουν με τα συμφέροντα τα ιδιωτικά, αυτό βέβαια με έχει πάρα πολύ χτυπήσει διότι προσπαθούμε να παίρνουμε μέτρα που είναι πολύ σημαντικά» σημείωσε ο δήμαρχος.

Διευκρίνισε ότι το QatarGate δεν συζητείται σαν ελληνικό πρόβλημα, αλλά σαν θέμα διαφθοράς.

«Οι περισσότεροι που είναι στο στόχο του ανακριτή είναι Ιταλοί. Είναι μια Ελληνίδα, η ευρωβουλευτής, αλλά γενικά μιλάμε για πώς μπορούν τα λόμπι να επηρεάσουν τους πολιτικούς μας μέσα στην Ευρωβουλή. Αυτό είναι το θέμα και όχι τόσο η εθνότητα ή η καταγωγή των ανθρώπων που αναφέρονται σήμερα σε αυτό το σκάνδαλο» είπε.

«Ευτυχώς, γιατί διαφθορά δεν είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει μόνο σε ένα κράτος. Υπάρχει δυστυχώς σε πολλά μέρη διαφορετικά και το πιο σημαντικό είναι τελικά πως κάθε κράτος έχει μια δικαιοσύνη ανεξάρτητη που μπορεί να το ψάξει, να βγάλει μπροστά αυτά τα σκάνδαλα» σχολίασε ο δήμαρχος.

«Ξέρουμε ότι στις Βρυξέλλες έχουμε τους πιο πολλούς λομπίστες. Ξέρουμε ότι η πίεση που υπάρχει πάνω στους ευρωβουλευτές, να πάρουν μια απόφαση που να πηγαίνει προς τα εδώ ή προς τα εκεί, είναι πάρα πολύ μεγάλη. Πώς όμως πηγαίνει από την πίεση στη διαφθορά, τα χρήματα και τα δώρα, είναι κάτι παραπάνω» κατέληξε ο κ. Δουλκερίδης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνδρουλάκης στην Ευρωβουλή: Εμπάργκο όπλων και κυρώσεις που θα πλήξουν το καθεστώς Ερντογάν
Επόμενο άρθροΟ καιρός στον Βόλο