Αποφασισμένος να κλείσει το λιμάνι του Βόλου αν δεν τηρηθούν οι κυβερνητικές υποσχέσεις για παραχώρηση χρήσης της χερσαίας ζώνης του στο δήμο, δήλωσε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου με τον Μάκη Θεοδώρου στην εκπομπή του ράδιο ΒΕΡΑ ”Κόκκινη Κάρτα”.

Πρόσφατα πήρε τη διαβεβαίωση του υπουργού ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη που επισκέφθηκε την πόλη, ότι το αίτημα αυτό που ”κυνηγάει” ο δήμαρχος από το 2015, θα ικανοποιηθεί σε συνεννόηση με τον υπουργό οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το αίτημα αφορά το παραλιακό μέτωπο από τα Πευκάκια ως την Αγριά. Στην παραλία του Βόλου αφήνει στο λιμενικό ταμείο μόνο το τμήμα 6 μέτρων, από τη θάλασσα ως το ρείθρο του πεζοδρομίου, για τις ανάγκες των ελλιμενισμένων σκαφών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου για το οποίο υποσχέθηκε ότι αν περάσει στα χέρια του δήμου, θα αναβαθμιστεί εντυπωσιακά.

Οσον αφορά τις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ, αυτές παραμένουν στην τσιμεντοβιομηχανία, τουλάχιστον για τα επόμενα 15 χρόνια.

Ο δήμαρχος Βόλου είχε συνάντηση την Παρασκευή στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για χρηματοδότηση της ανάπλασης του πάρκου ”Ανδρέας Βαλαχής” στη Νέα Ιωνία και για ένταξη του έργου για το ειδικό σχολείο Βόλου στο πρόγραμμα ”Αντώνης Τρίτσης”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΟ Άντονι Ντέιβις θα κάνει μαγνητική τομογραφία
Επόμενο άρθροΦως στο Τούνελ: Ραγδαίες εξελίξεις με την Άρτεμη Βασίλη – Η μαρτυρία που σήμανε «συναγερμό»