Μια νέα, ιδιαίτερη υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης με θύμα Βολιώτη επιχειρηματία έφτασε στη δικαιοσύνη.

Οι άγνωστοι, προς το παρόν, δράστες κατάφεραν, να πάρουν από το θύμα τους περίπου 4.000 ευρώ, υποκλέπτοντας την ηλεκτρονική ταυτοποίηση προσώπου (face-id) του επιχειρηματία, την οποία ο τελευταίος χρησιμοποίησε για να μπει στην εφαρμογή ηλεκτρονικών συναλλαγών της τράπεζάς του (e-banking), από το κινητό του τηλέφωνο.

Η απάτη συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο επιχειρηματίας έλαβε μήνυμα στο κινητό του από άγνωστο άνδρα, ο οποίος προφασίστηκε πως ήθελε ν’ αγοράσει προϊόντα που εμπορευόταν το θύμα. Του ζήτησε τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού που διαθέτει ο Βολιώτης σε ελληνική τράπεζα για να του καταθέσει, υποτίθεται, το κόστος των εμπορευμάτων.

Ο επιχειρηματίας μπήκε μέσω εφαρμογής στο e-banking του χρησιμοποιώντας  face -id, προκειμένου να αντιγράψει τον αριθμό του λογαριασμού του. Μόλις έκανε την ταυτοποίηση των στοιχείων του, ο απατεώνας απέκτησε πρόσβαση στο λογαριασμό και άρπαξε 4.000 ευρώ.

Η τράπεζα του θύματος έστειλε άμεσα ειδοποίηση στο κινητό του για τη μεταφορά των χρημάτων, με τον επιχειρηματία να εισέρχεται εκ νέου στο e-banking του μέσω ηλεκτρονικής ταυτοποίησης προσώπου (face id), δίνοντας άθελά του έγκριση για να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.

Ετσι, ο επιχειρηματίας διαπίστωσε ότι, 4.000 ευρώ έλειπαν από το λογαριασμό του. Στη συνέχεια, κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστου για το περιστατικό, ενώ διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από τις αρμόδιες αρχές για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το ερώτημα είναι σαφές για όλους μας. Πόσο ασφαλείς είναι οι τραπεζικές μας συναλλαγές μέσω face-id;;;;;; Ισως καθόλου.

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης: Συνάντηση με τον απερχόμενο πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΤουρισμός: Ελλάδα και Ισπανία αγαπημένοι προορισμοί των Γάλλων το 2022