Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας του θεματικού γιορτινού πάρκου «Τα κορυφαία παραμύθια του κόσμου»

Εργασίες για την τελική διαμόρφωση της πλατείας Πανεπιστημίου αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος και μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας του θεματικού γιορτινού πάρκου του Δήμου Βόλου «Τα κορυφαία παραμύθια του κόσμου».

Το παραμυθένιο σκηνικό θα λειτουργήσει έως και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου και στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, θα ξεκινήσει η απομάκρυνση των εκθεμάτων, προκειμένου να μπει μέσα ο εργολάβος για τις εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας.

Σύμφωνα με τη νέα παράταση που ζήτησε και έχει λάβει, θα πρέπει να παραδώσει το έργο έως και τις 31 Μαρτίου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν διαμόρφωση του χώρου πλατείας επιφάνειας 2.671,28 m2, διαμόρφωση του πεζόδρομου Μακεδονομάχων (από Δημητριάδος έως Ερμού), επιφάνειας 252,00 m2, διαμόρφωση μίας ζώνης όδευσης τυφλών επί της Ερμού (από την Παύλου Μελά έως την Μακεδονομάχων, επιφάνειας 70,00 m2, και διαμόρφωση των πεζοδρομίων της Παύλου Μελά (από Δημητριάδος έως Ερμού), και της Δημητριάδος (από Μακεδονομάχων έως Παύλου Μελά), που γειτνιάζουν με την πλατεία, συνολικού εμβαδού 280,72 m2. Συνολικά, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι επιφάνειας 3.274,00 m2.

Η μελέτη προβλέπει διπλές δενδροστοιχίες στις πλευρές των οδών Π. Μελά και Μακεδονομάχων, στη μεσαία ζώνη της πλατείας προτείνονται δέντρα σκιάς, μεγάλης ανάπτυξης, αντοχής και ωραίου φυλλώματος. Επιλέχθηκαν μόνο δύο είδη (ιπποκαστανιά και φλαμουριά) ώστε να προκύπτει μια σχετική ομοιογένεια και συνοχή στο περιβάλλον της πλατείας.

Η πλατεία θα ενισχυθεί και ως προς τον φωτισμό της με φωτιστικά σώματα τύπου Led για την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ θα δημιουργηθούν πολλοί διάδρομοι  με πλάκες Πηλίου και βότσαλο που θα ενώνουν όλες τις πλευρές της και θα τοποθετηθούν παγκάκια.

Προηγούμενο άρθροΣτο Χαλάνδρι η πολιτική κηδεία του Νότη Μαυρουδή
Επόμενο άρθροΓεωργιάδης: Αναπόφευκτες οι ανατιμήσεις και στο καλάθι του νοικοκυριού