Οι χειμερινές εκπτώσεις των εμπορικών καταστημάτων του Βόλου ξεκινούν από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και οι καταναλωτές πρέπει να περιμένουν πολύ καλές προσφορές, δήλωσε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Γιώργος Σακελλάρης Α’ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΒ τόνισε ότι οι εκπτώσεις είναι κάτι που περιμένουν πολλοί για ρούχα και παπούτσια, κάποιοι καταναλωτές ίσως ήταν συγκρατημένοι στις γιορτές γιατί περίμεναν τις εκπτώσεις, ενώ οι έμποροι προσδοκούν σε αυξημένη κίνηση της αγοράς.

Η κίνηση στις γιορτές στα εμπορικά καταστήματα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία και το τρίπτυχο καλός καιρός, τουρισμός και το γεγονός ότι τα καταστήματα λειτούργησαν χωρίς περιορισμούς, μετά από τρία χρόνια περίπου, βοήθησε πάρα πολύ και οι γιορτές θύμισαν το 2019.
Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ανέφερε ότι ο τουρισμός συνέβαλε στην αυξημένη κίνηση, ενώ τους μεγαλύτερους τζίρους έκαναν καταστήματα με είδη για παιδιά και γυναίκες, όπως συμβαίνει πάντα.
«Είχαμε διασπορά, όσον αφορά το πως κινήθηκε η αγορά στους κλάδους, αλλά η γενική εικόνα είναι ότι η αγορά πήγε καλά», τόνισε ο κ. Σακελλάρης.

Ο ίδιος είπε ότι η ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει τα πάντα, αλλά η μεγάλη διαφορά φαίνεται στα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ για παράδειγμα στα καλλυντικά που δραστηριοποιείται ο α’ αντιπρόεδρος, οι αυξήσεις ήταν μικρές σε σύγκριση με άλλα είδη, κάτι που ισχύει για τα ρούχα και τα παπούτσια. Ο κόσμος δεν είχε πρόβλημα με τις τιμές των ειδών που αντιπροσωπεύει ο Εμπορικός Σύλλογος, η δυσκολία είναι στα είδη πρώτης ανάγκης, παρά στα είδη «πολυτελείας» της εμπορικής αγοράς, ανέφερε.
Ο κ. Σακελλάρης ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις προσπάθησαν να κρατήσουν όσο πιο χαμηλά γίνεται τις τιμές, τα εμπορικά του Βόλου κατάφεραν να κρατήσουν τις τιμές σε λογικά για την εποχή επίπεδα, προσφορές υπήρξαν και υπάρχουν στα καταστήματα.

Κλήρωση για 6 ηλεκτρικά πατίνια
Αναφορικά με την κλήρωση για προσφορά πατινιών που δόθηκαν σε καταναλωτές, από τον Εμπορικό Σύλλογο, ο α’ αντιπρόεδρος τόνισε ότι το ηλεκτρικό πατίνι έχει γίνει ένα πολύ είδος που χρησιμοποιείται ευρέως και η Διοίκηση είχε αυτή την ιδέα γιατί ήθελε να δώσει ένα κίνητρο στους καταναλωτές να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα που ανήκουν στον ΕΣΒ.
«Είναι ένα ανταποδοτικό δώρο, ο κόσμος με την απόδειξη 10 € και άνω που έπαιρνε από τα καταστήματα, έμπαινε αυτομάτως στην κλήρωση για ένα ηλεκτρικό πατίνι. Την αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία οι καταναλωτές και οι 1619 που συμμετείχαν ήταν καλό νούμερο, καθώς έπρεπε να ενημερώσουν με το όνομά τους και τον αριθμό απόδειξης την ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου», τόνισε ο κ. Σακελλάρης.

Προηγούμενο άρθροΣτον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας
Επόμενο άρθροΣτον Βόλο η ετήσια συνάντηση αποφοίτων Παιδοπόλεων