Κοινωνική έρευνα για τους πέντε ανηλίκους που εμπλέκονται σε υπόθεση σχολικού εκφοβισμού κατά μαθήτριας στο Γυμνάσιο Αργαλαστής, παρήγγειλε η εισαγγελέας Ανηλίκων, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Επίσης, η εισαγγελέας ζήτησε από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου, παιδοψυχιατρική εκτίμηση όχι μόνο για το κορίτσι που έπεσε θύμα bullying, αλλά και για τους τέσσερις συμμαθητές της που φέρονται ως οι δράστες του εκφοβισμού.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η προκαταρκτική έρευνα που ζήτησε η εισαγγελέας για την υπόθεση, για την οποία συγκεντρώνει η ίδια τα έγγραφα που απαιτούνται. Όταν οι δύο υπηρεσίες αποφανθούν για την έρευνα και την εκτίμηση, αντίγραφά τους θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία, όπου επίσης θα μπουν και οι καταθέσεις των εμπλεκομένων.

Στο μεταξύ, την εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου επισκέφθηκαν, ο Σωκράτης Σαβελίδης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Ρηγώ Φασουράκη προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων και η νομική σύμβουλος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι σχολικοί παράγοντες ενημέρωσαν την εισαγγελέα για τις ενέργειες που έχουν γίνει, με τη σειρά τους ενημερώθηκαν για την πορεία της υπόθεσης, που είναι στο προανακριτικό στάδιο και υπάρχει επικοινωνία, προκειμένου να γίνει ενημερωτική εκδήλωση εκπαιδευτικών και γονέων για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, με πρωτοβουλία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Προηγούμενο άρθροΑλγερινός καταδικάστηκε από δικαστήριο στο Βόλο για σωρεία κλοπών προκειμένου να κάνει διακοπές
Επόμενο άρθροΠότε πέφτει το Πάσχα και πότε είναι οι αργίες και τα τριήμερα του 2023