Ιδια με την πρωτόδικη, παρέμεινε η ποινή ενός 37χρονου από την Αλγερία, για κλοπές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, στη δίκη που έγινε την Παρασκευή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατ’ έφεση.

Ο κατηγορούμενος, που είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, δήλωνε στις αρχές οκτώ ονοματεπώνυμα, πέντε μικρά ονόματα έξι πατρώνυμα, τέσσερις διαφορετικές χρονολογίες γέννησης και ότι ήταν υπήκοος τεσσάρων χωρών, δύο ευρωπαϊκών, μιας ασιατικής και μιας αφρικανικής. Ο 37χρονος, που δήλωνε πως έχει γεννηθεί το 1980, το 1983, το 1985 και το 1987, πότε στην Παλαιστίνη, πότε στη Γαλλία, πότε στο Βέλγιο και πότε στην Αλγερία, είχε συλληφθεί και φυλακιστεί στις φυλακές Χανίων, με εντάλματα της ανακρίτριας Αθήνας για δεκάδες κλοπές που είχε κάνει στην Αττική, ενώ τον Αύγουστο του 2017 είχε δράσει και στο Βόλο, όπου είχε διαρρήξει ή αποπειράθηκε να διαρρήξει 13 αυτοκίνητα!!!!!!

Ο αλλοδαπός, πήρε άδεια από τη φυλακή, ήρθε για διακοπές στον Βόλο, με τη σύντροφό του, του τελείωσαν τα χρήματα και άρχισε να κάνει κλοπές αυτοκινήτων.
Οι 13 κλοπές και απόπειρες είχαν γίνει από 8 ως 12 Αυγούστου 2017. Εσπαζε τα πλαϊνά μικρά τζάμια των αυτοκινήτων και έκλεβε ο,τι εβρισκε στο εσωτερικό τους. Από τα αυτοκίνητα που διέρρηξε, σε μια μόνο περίπτωση βρήκε χρήματα, σε Ι.Χ. γυναίκας, καθώς σε τσάντα υπήρχαν 600 € και προσωπικά αντικείμενα αδιευκρίνιστης αξίας.

Οι κλοπές γινόταν διάφορες ώρες της ημέρας, ενώ ο 37χρονος είπε απολογούμενος ότι έκανε τρεις κλοπές και όχι 13 για τις οποίες τον κατηγορούν, ήταν με την κοπέλα του, πήρε άδεια από τη φυλακή στην Κρήτη, είχε 250 € που τελείωσαν γρήγορα, πλήρωσε το ξενοδοχείο κι έκανε τις κλοπές για να εξασφαλίσει το φαγητό.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε ότι ήρθε για 3 μέρες στο Βόλο για διακοπές, του τελείωσαν τα χρήματα και έκανε τις κλοπές για να συνεχίσει τις διακοπές του.

Τελικά, ο αλλοδαπός καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση χωρίς μετατροπή και αναστολή και μεταφέρθηκε ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για περιπτώσεις κλοπής.

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πως θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα
Επόμενο άρθροΠαιδοψυχιατρική εκτίμηση και κοινωνική έρευνα διέταξε η εισαγγελέας σε πέντε μαθητές για την υπόθεση συστηματικού εκφοβισμού μαθήτριας στο γυμνάσιο Αργαλαστής Πηλίου