Το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικό επισκέφθηκε την Τετάρτη στο γραφείο του, τριμελής Συντονιστική Επιτροπή κατά της εγκατάστασης μονάδας LNG στον Παγασητικό Κόλπο.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής για τη συνάντηση:

”Οι κ.κ. Μουτσινάς, Γεραμπίνης και Κολοβός ενημέρωσαν τον κ. Μιτζικό για τις επιβλαβείς επιπτώσεις που θα επιφέρει στον Παγασητικό Κόλπο ενδεχόμενη εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας LNG.

Ο Δήμαρχος  Νοτίου Πηλίου τόνισε πως ο Δήμος  είναι αρνητικός στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας LNG και πως η θέση αυτή είναι σε απόλυτη ταύτιση με τη θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επιπλέον πρόσθεσε ότι το θέμα θα τεθεί και σε επίπεδο ΚΕΔΕ και  ενημέρωσε πως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι μέλος του ”World Coastal Forum” για την προστασία των ακτογραμμών.

Τα μέλη  της συντονιστικής επιτροπής είπαν ότι θα συσταθεί Σύλλογος Προστασίας και Ανάδειξης του Παγασητικού Κόλπου, χαρακτήρισαν πολύ σοβαρό το θέμα  εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας LNG σε μια κλειστή θάλασσα όπως ο Παγασητικός και τόνισαν ότι, σύσσωμος ο Νομός Μαγνησίας θα πρέπει να εκφράσει την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο”.

Προηγούμενο άρθροΝαυάγησε η συναίνεση – Φόβοι για «ντόμινο απαγορεύσεων» που δεν θα περιοριστεί στον Κασιδιάρη
Επόμενο άρθροΧαρά Κεφαλίδου: Τα πανεπιστήμια θα ανθίσουν «όταν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ παραιτηθούν από το ρόλο του πάτρωνα»