Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Μητρόπολη Δημητριάδος, τίμησε και φέτος, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, τη μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών και προστατών της Ελληνικής Παιδείας, Μεγάλου Βασιλείου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Ζέττας Μακρή, του Βουλευτή Μαγνησίας κ.Αθανασίου Λιούπη, της Αντιπεριφερειάρχη κ.Δωροθέας Κολυνδρίνη, των Διευθυντών Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, κ. Γεώργιου Πολύζου και κ. Σωκράτη Σαβελίδη αντίστοιχα. Παρέστησαν ακόμη διευθυντές, εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπείες μαθητών από σχολεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, όπου τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας και Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών και μαθητών της επαρχίας. Καθόλη τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών έψαλε χορωδία μαθητών και μαθητριών από το Μουσικό Σχολείο του Βόλου. Το απολυτίκιο της γιορτής κατά την αρτοκλασία, απέδωσε η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Ν.Ιωνίας.

Ακολούθησε η βράβευση, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τριών μαθητών. Πρόκειται για τους: Χρήστο Πούλιο, μαθητή Β’ τάξης του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων, Γιάννη Αναστασίου, μαθητή Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων και Κωνσταντίνο Μουράβα, μαθητή Α’ τάξης του 5ου ΓΕΛ Βόλου, οι οποίοι, τον περασμένο Νοέμβριο, βρήκαν ένα πορτοφόλι, το οποίο αμέσως επέστρεψαν, με την καθοδήγηση των αστυνομικών αρχών, στον κάτοχό του, τονίζοντας ότι έκαναν το αυτονόητο.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε τη σημασία της τιμιότητας λέγοντας: ”Τίποτα από τα υλικά δεν θα πάρουμε κοντά μας. Τον πλούτο της καρδιάς μας θα πάρουμε. Κι εσείς, την πλουτίσατε την καρδιά, και γίνεστε παράδειγμα για τους συμμαθητές σας και τους νέους της πατρίδας μας. Σας συγχαίρω από την καρδιά μου”.

Αμέσως μετά, μέσα στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη, τα τελευταία χρόνια, τιμητική εκδήλωση, αφιερωμένη σε δύο παλαίμαχους Εκπαιδευτικούς, τους κ.κ. Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, Καθηγητή Φιλόλογο και Δημήτριο Κωνσταντάρα-Σταθαρά, Δάσκαλο. Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου και Γραμματέας του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Για το έργο και την προσωπικότητα του κ. Αλέξανδρου Δημητρόπουλου μίλησαν: ο κ. Πασχάλης Δήμου, δάσκαλος, με θέμα: «Ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος ως οδηγός για τους μαθητές του» και η κ. Ματίνα Ζαφειρίου, Διευθύντρια 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, με θέμα: «Αλέξανδρος Δημητρόπουλος: ο Γυμνασιάρχης που τιμούμε».

Μετά τη βράβευσή του, ο τιμώμενος κ. Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, αντιφώνησε με θέμα: «Λόγω και έργῳ…εμείς οι εκπαιδευτικοί».

Ακολούθως, για το έργο και την προσωπικότητα του κ. Δημητρίου Κωνσταντάρα-Σταθαρά μίλησε η κ. Ελένη Κονταξή, Φιλόλογος, Διδάσκουσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα: «Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς: ο πρώτος ερευνητής κι ο ακαταπόνητος και πολυγραφότατος μελετητής της προσφυγικής Νέας Ιωνίας. Το συγγραφικό του έργο». Ο τιμώμενος, αντιφώνησε με θέμα: «Τα πρότυπα στη ζωή των νέων ανθρώπων».

Και στους δύο εκπαιδευτικούς ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, το Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, κλείνοντας την εκδήλωση, με έναν σύντομο χαιρετισμό, ευχαριστώντας και πάλι όλους για την ενότητα και τη δημιουργική διάθεση συνεργασίας και προσφοράς, επί 25 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της Τοπικής Εκκλησίας.

Προηγούμενο άρθροBasket League: MVP o Γιανίκ Φράνκε
Επόμενο άρθροΘεοδωρικάκος: Αστυνομικοί του ΠΡΟ-ΠΟ «εισέβαλαν» για να αρπάξουν το «φάκελο» για την υπόθεση του γιου του