Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, 18:30

Την Ετσεΐδε Τενερίφης θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Challenger Cup η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλατάσαραϊ στα προημιτελικά της νεοσύστατης διοργάνωσης. Ο αγώνας ρεβάνς της «αμφίβιας ταξιαρχίας» στην Κωνσταντινούπολη, που επρόκειτο να γίνει χθες (8/2), αναβλήθηκε για τις 18 Φεβρουαρίου, εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς. Ο Απόλλων έχει προβάδισμα για την πρόκριση, καθώς είχε νικήσει 9-5 στο «Σεράφειο», και, εφόσον τα καταφέρει, θα ταξιδέψει στην Τενερίφη για το πρώτο ματς, την 1η Μαρτίου, και θα υποδεχθεί την ισπανική ομάδα στις 22/3.

Η Ετσεϊδε έχει ήδη αντιμετωπίσει φέτος δύο ελληνικές ομάδες: στην α΄ προκριματική φάση του EURO Cup ηττήθηκε από την ΠΑΟΚ με 8-7, αποκλείστηκε από τη συνέχεια και «υποβιβάστηκε» στο Challenger Cup. Εκεί, πήρε την πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο, νικώντας μεταξύ άλλων τον Υδραϊκό με 13-10, ενώ στα προημιτελικά ξεπέρασε εύκολα με δύο νίκες το εμπόδιο της Κόζιτσε από τη Σλοβακία. Στο ρόστερ της ξεχωρίζει ο βετεράνος Άλμπερτ Εσπανιόλ, άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και διεθνής με την εθνική Ισπανίας, με την οποία είχε αγωνιστεί στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2009, ενώ είχε συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών του Challenger Cup, θα τεθούν αντιμέτωπες η ισπανική Τεράσα και η τουρκική Ενκα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, 18:31

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο σκηνοθέτης του Τροχού της Τύχης, Γιάννης Γαλανούλης – Το συγκινητικό «αντίο» του Πέτρου Πολυχρονίδη
Επόμενο άρθροΣεισμός Τουρκία: Η ελληνική αποστολή ανακάλυψε ρήγμα εκατοντάδων μέτρων