Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, τελέστηκε υποδειγματική Θεία Λειτουργία, για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Νέας Αγχίαλου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου, παρουσία όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ν. Αγχιάλου πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακαντάσης και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κουρκουβάτης, μαζί με τον ιεροδιάκονο π. Ιωσήφ Χατζηιωάννου,

Όλη η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον σολέα, με μέτωπο προς τον λαό, ενώ, παράλληλα, ο Θεολόγος – Καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιτσιρίγκας, επεξηγούσε αναλυτικά και διευκρινιστικά τα τελούμενα στη διάρκεια της θείας λειτουργίας.

Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι “σήμερα λειτουργήσαμε μαζί, γιατί ο Επίσκοπος δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνος του. Χρειάζεται κάποιος να πει το ΑΜΗΝ, για αυτό και η Θεία Λειτουργία είναι η λειτουργία του λαού… Σήμερα τελέσαμε το Μυστήριο των Μυστηρίων, τη Θεία Ευχαριστία, δηλαδή, συλλειτουργήσαμε όλοι μαζί!”

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του προς τις μαθήτριες και τους μαθητές, με ζωντανό και παραστατικό τρόπο τόνισε τη σημασία του Μυστηρίου της Ευχαριστίας, «που είναι καρπός της αγάπης και της θυσίας του Χριστού, για τη σωτηρία των ανθρώπων και αποτελεί το δώρο της Εκκλησίας σε όλους μας…» και προέτρεψε για αγάπη, ελευθερία και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.

Προηγούμενο άρθροΈρχονται νέες διώξεις για την τραγωδία στα Τέμπη – Στο κάδρο στελέχη πάνω από τον σταθμάρχη
Επόμενο άρθροΜπαράζ καταλήψεων σήμερα στα σχολεία της Μαγνησίας