Για την αδικία σε βάρος χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στους ΟΤΑ καλύπτονται με προσλήψεις με συμβάσεις, που αναφέρονται ως ορισμένου χρόνου, παρόλο που στην πραγματικότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτό, τροφοδοτεί έναν φαύλο κύκλο προσλήψεων, παρατάσεων συμβάσεων, δικαστικών αγώνων και ομηρίας τόσο των ΟΤΑ όσο και των εργαζομένων.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση επιδείνωσε το πρόβλημα θεσμοθετώντας την υποχρεωτική εξάντληση των ένδικων μέσων, και καταπατώντας εμμέσως πλην σαφώς τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτάται ο Υπουργός Εσωτερικών τι προτίθεται να πράξει για το ζήτημα και με ποιον τρόπο θα προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από την καταχρηστική χρησιμοποίησή τους. Τέλος, ερωτάται εάν προτίθεται να δώσει παράταση στις συμβάσεις εργασίας των συγκεκριμένων εργαζομένων τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους, ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος για την επίλυση του ζητήματος.

Προηγούμενο άρθρο«Όλα για τη Ζωή μας»: Πότε πρέπει να μας ανησυχήσει πραγματικά ο πονοκέφαλος
Επόμενο άρθροΚ. Παπανάτσιου: «Στόχος μας ένα βιώσιμο σύστημα υγείας που οι πολίτες θα έχουν πλήρη και ισότιμη πρόσβαση»