Με πρωτοβουλία του υποψήφιου Δημάρχου κ. Νίκου Παπαπέτρου μαζί με ομάδα δικηγόρων, αποστάλθηκε αίτηση ανάκλησης στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για το LNG στον Βόλο.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαπέτρος στο Ράδιο Βέρα, αυτή η εξέλιξη έρχεται επειδή σύμφωνα με τον ίδιο “δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία ο Δήμος, παρόλο που έχει υποχρέωση και του έχει απευθυνθεί εγγράφως η Ρυθμιστική αρχή Ενέργειας”.

Μετά την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το LNG την προηγούμενη Παρασκευή λόγω έλλειψης απαρτίας, ο κ. Παπαπέτρος αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλία και να τοποθετηθεί με σκοπό όπως τονίζει την αποφυγή του “να μείνει αυτό το μείζoν θέμα σε αδράνεια”.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, “κάναμε μια αίτηση ανάκλησης απευθυνόμενοι στην ΡΑΕ αιτιολογώντας τις θέσεις μας, σύμφωνα με τις οποίες οι συγκεκριμένες ενέργειες στερούνται νομιμότητας”.

Οι λόγοι πίσω από την αίτηση είναι σύμφωνα με τον κ. Παπαπέτρο αφενός περιβαλλοντολογικοί και αφετέρου επειδή όπως υποστηρίζει “η συγκεκριμένη επένδυση τοποθετείται εντελώς εκτός των ορίων του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού, που δεν προβλέπει τίποτα για τέτοιου είδους επενδύσεις”.

Εξηγώντας την πορεία δράσης τους, ο κ. Παπαπέτρος ανέφερε, πως αρχικά περιμένουν την απάντηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στην αίτηση ανάκλησής τους και στη συνέχεια ανάλογα με αυτή θα επιλέξουν που θα προσφύγουν, πιθανώς στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Προηγούμενο άρθροΗ Κλέλια Πανταζή αποκάλυψε το φύλο του παιδιού που περιμένει
Επόμενο άρθροΠανεπιστημιακοί και ο Β. Τσιάρτας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ