Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κακοποίησης κατ’εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του 17χρονου από την Κρήτη, ο οποίος κατήγγειλε τα όσα φριχτά έζησε στις φυλακές Κασσαβέτειας, παρήγγειλε η εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου.

Ενορκη διοικητική εξέταση για τη θλιβερή υπόθεση παρήγγειλε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

«Η οικογένεια αποφάσισε με σθένος και θάρρος να δημοσιοποιήσει αυτό το περιστατικό διότι θέλει να είναι η τελευταία οικογένεια που υφίσταται τέτοιου είδους έκνομες δραστηριότητες εις βάρος του παιδιού της» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κοκοσάλης, δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα κακοποίησης και ομαδικού βιασμού μέσα στη φυλακή.

«Είχε τολμήσει και είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από την ομάδα των πέντε, όπως την κατονομάζει το παιδί στην κατάθεσή του. Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί στην απομόνωση και μετά να δέχεται καθημερινά ψυχολογική, σωματική και σεξουαλική βία, δηλαδή το βιασμό που κατ’ εξακολούθηση υπέστη από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είναι ανήλικοι», πρόσθεσε ο δικηγόρος του 17χρονου.

«Αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος αποθήκη ψυχών» ανέφερε για το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στο Βόλο όπου ο 17χρονος οδηγήθηκε μετά από απόφαση της ανακρίτριας.

 

Πηγή:protothema

Προηγούμενο άρθροΣαν τα μάτια σου: Πώς επιδρά ο ήλιος στην οφθαλμική υγεία παιδιών και ενηλίκων
Επόμενο άρθροΣυγκλονίζει η μητέρα του 17χρονου για τους ομαδικούς βιασμούς στη φυλακή: «Φώναζε το παιδί και δεν εμφανιζόταν κανείς»