Στο κρατητήριο θα παραμείνει ο 31χρονος με καταγωγή από το Αφγανιστάν, τον οποίο είχαν συλλάβει αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε τα ξημερώματα του Σαββάτου στον Βόλο. Ο 31χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες παραβίασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς φέρεται να μετέφερε παράνομα πρόσφυγες, όπως επίσης και για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 31χρονος οδηγήθηκε το Σάββατο στον εισαγγελέα υπηρεσίας, όπου του ασκήθηκε αρχικά δίωξη για παράνομη μεταφορά προσφύγων σε βαθμό κακουργήματος, ενώ αντίθετα η κατηγορία για οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς δίπλωμα θα κριθεί σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο 31χρονος Αφγανός εξάσκησε το δικαίωμα του για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, ζητώντας χρόνο για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, με το Δικαστήριο να ορίζει την δίκη για την Παρασκευή 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δικαστήριο αποφάσισε ενάντια στην άρση της κράτησης του κατηγορούμενου, με αποτέλεσμα ο 31χρονος να περάσει τις επόμενες μέρες στο κρατητήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αφγανός χρησιμοποιούσε δικό του όχημα στις μεταφορές των μεταναστών. Όταν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε πραγματοποίησαν τον νομότυπο έλεγχο τους στο όχημα, αντιλήφθηκαν πως ο 31χρονος μετέφερε παράνομα τέσσερις Σύριους ηλικίας 16, 33, 33 και 41 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, έχοντας ως σκοπό να προωθηθούν στο εσωτερικό της χώρας, σε άγνωστη μέχρι στιγμής περιοχή. Στο όχημα κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό 148 ευρώ, 100 Τουρκικές λίρες και 120 δολάρια Η.Π.Α.. Οι αστυνομικοί τα κατέσχεσαν, ενώ όπως διαπιστώθηκε κανείς τους δεν διέθετε έγκυρο δίπλωμα οδήγησης.

Προηγούμενο άρθροΝέα «καταιγίδα» απειλεί το θαλάσσιο εμπόριο
Επόμενο άρθροΣτο φως νέες καταγγελίες για τον 63χρονο παιδόφιλο