Ακόμη ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ήρθε στην επιφάνεια στον Βόλο, όταν η “μάχη” ενός πρώην ζευγαριού έφτασε από το σπίτι του κατηγορούμενου στο ακροατήριο.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 40χρονος άντρας αντιμετώπιζε κατηγορίες για ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και παράνομη κατακράτηση, καθώς φέρεται να χτύπησε επανειλημμένα την πρώην σύντροφό του, φτάνοντας σε σημείο να την σύρει στο δρόμο από τα μαλλιά και να την κλειδώσει στο αυτοκίνητό του.

Ως μάρτυρες παράστηκαν η μητέρα του κατηγορούμενου, όπως επίσης και η 38χρονη παθούσα, με την οποία μάλιστα ο κατηγορούμενος είχε έντονο διαπληκτισμό κατά τη διάρκεια της δίκης, αγνοώντας επιδεικτικά τις παρατηρήσεις του Προέδρου και των αστυνομικών.

Το ζευγάρι είχε σχέση για 15 μήνες, ενώ το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε διάσταση, χωρίς βέβαια να έχουν κόψει τις επαφές τους. Η 38χρονη υποστήριξε πως στο παρελθόν την είχε ξαναχτυπήσει ο 40χρονος, ενώ στο τελευταίο περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψή του, ξεπέρασε τα όρια.

Η 38χρονη περιγράφοντας το συμβάν στην κατάθεσή της, εξήγησε πως προχθές το βράδυ, ο 40χρονος πήγε στο σπίτι της για να κάνει ένα μπάνιο, άλλα όταν εκείνη αρνήθηκε να τον ακολουθήσει πίσω στο σπίτι του, ο κατηγορούμενος άρχισε να τη βρίζει. Στη συνέχεια ο 40χρονος την έπιασε με βία από τα μαλλιά και άρχισε να τη σέρνει μέχρι το αυτοκίνητο, όπου επιδίωξε να την κλειδώσει μέσα για να επιστρέψουν στο σπίτι του.

Όταν η παθούσα προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα για να φύγει, εκείνος φέρεται να της έκανε κεφαλοκλείδωμα, παίρνοντάς της παράλληλα το κινητό τηλέφωνο. Μάλιστα σύμφωνα με την 38χρονη, όταν έφτασαν στο σπίτι του 40χρονου, εκείνος την έσπρωξε και την πέταξε στον καναπέ, με αποτέλεσμα να χάνει την ισσοροπία της και να πέφτει πίσω όπου χτύπησε το κεφάλι της σε ένα τραπεζάκι. Όλη η γειτονιά άκουσε τις φωνές τους, καθώς η 38χρονη φώναζε “βοήθεια”, όταν ο 40χρονος την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της 38χρονης, ο κατηγορούμενος αντιδρούσε και της απαντούσε από το εδώλιο, με αποτέλεσμα να έχουν συνεχώς λογομαχίες, παρά τις παρατηρήσεις της έδρας. Ο 40χρονος την κατηγορούσε ότι είναι τοξικομανής.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, επιβεβαίωσε τα γεγονότα που περιέγραψαν τόσο η 38χρονη όσο και η μητέρα του, κατηγορώντας για άλλη μια φορά την πρώην σύντροφό του, ότι κάνει καθημερινή χρήση ναρκωτικών. Όταν ρωτήθηκε εάν κάνει και ο ίδιος, εκείνος απάντησε ότι έκανε στο παρελθόν, αλλά πλέον είναι καθαρός. Σε επόμενη ερώτηση για το εάν έχει εργασία, ο 40χρονος απάντησε ότι είναι άνεργος επειδή έχει χαλασμένα δόντια.

Τελικά κρίθηκε ένοχος για τα τρία πρώτα αδικήματα και καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε συνολική ποινή φυλάκισης ενός έτους και πέντε μηνών με τριετή αναστολή, ενώ αποφασίστηκε η έφεσή του έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την μερική έκτιση των 3 μηνών από τους συνολικά 17, καθώς αποτελεί κίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο

Προηγούμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 30 Ιουνίου