Την ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης στη Νέα Αγχίαλο ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, παρουσίας αντιδημάρχων, όπως επίσης και του προέδρου της ΔΕΥΑΜB, κ. Τόρη.

Ο κ. Μπέος ξεκίνησε την ομιλία του για το έργο της ΔΕΥΑΜΒ, τονίζωντας πως η υπηρεσία “αναπτύσσει δράσεις, με ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, που πέραν από την εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών έχουν σημαντική περιβαλλοντική διάσταση”.

Για την ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης στην Νέα Αγχίαλο, ο κ. Μπέος ενημέρωσε πως οι πολίτες θα μπορούν από Δευτέρα να υποβάλλουν αιτήσεις για την σύνδεση τους με το δίκτυο. “Πρόκειται για μια μεγάλη ανακούφιση για τους πολίτες αφού καταργούνται οι βόθροι και η διάθεση των αποβλήτων στο έδαφος. Εξαλείφεται κάθε κίνδυνος ρύπανσης του θαλάσσιου μετώπου της Νέας Αγχιάλου. Οι επιπτώσεις είναι ευεργετικές όχι μόνο για τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, αλλά και για τον τουρισμό, την ανάπτυξή  του άρα και για την τοπική μας οικονομία”, ανέφερε ο Δήμαρχος για την επιρροή του έργο στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο σειρά τώρα παίρνει το δίκτυο αποχέτευσης των λυμάτων των Άνω και Κάτω Λεχωνίων, το οποίο θα συνδέεται και με τον βιολογικό καθαρισμό. 

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση για το θέμα του αποχετευτικού δικτύου ο κ. Μπέος ενημέρωσε πως “ολοκληρώθηκε και ήδη λειτουργεί αποδοτικά το έργο της επέκτασης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων. Ο Βιολογικός του Βόλου, πλέον έχει δυναμικότητα επεξεργασίας λυμάτων 215.000 ισοδύναμων κατοίκων. Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο αεριοποίησης της λάσπης του Βιολογικού, η οποία μέχρι σήμερα μεταφέρεται στο ΧΥΤΑ. Με αυτό το έργο προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ, αντί των 6.000 τόνων λάσπης που μεταφέρεται στο ΧΥΤΑ κατ’  έτος, θα μεταφέρονται μόλις 300 τόνοι στάχτης, αποδίδοντας βάθος χρόνου ζωής στο ΧΥΤΑ, ενώ θα αξιοποιείται η θερμογόνος δύναμη της λάσπης για παραγωγή ενέργειας”.

Όσον αφορά τα έργα αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης στην πόλη, με έργα στους κεντρικούς δρόμους, ο κ. Μπέος ζήτησε την κατανόηση του κόσμου για ένα σημαντικό έργο, τονίζωντας παράλληλα πως μέχρι και σήμερα, έχουν αντικατασταθεί 100 χιλιόμετρα παλιού δικτύου, που αφορούν στην υδροδότηση 30.000 νοικοκυριών, εξασφαλίζοντας ποιοτική και 100% ασφαλή υδροδότηση. 

Ο κ. Μπέος συνέχισε εξηγώντας πως “πέραν αυτού του στόχου όμως, η αντικατάσταση του παλιού δικτύου, θα εξαφανίσει το φαινόμενο των σημειακών αφανών διαρροών του δικτύου ύδρευσης, συντελώντας στην μείωση των αναγκών παραγωγής νερού κατά 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα νερού το χρόνο, οδηγώντας σε νέα μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα”.

Προηγούμενο άρθροΕΚΑΒ: Δημοσιεύτηκε η ΠΝΠ για τα μικτά πληρώματα στα ασθενοφόρα
Επόμενο άρθροΒόλος: Συνελήφθη 36χρονος για κλοπή με μαχαίρι