Ένοχος για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κρίθηκε ο 38χρονος Ινδός, ο οποίος είχε συλληφθεί με τον 35χρονο, επίσης Ινδό, συγκάτοικό του, μετά από επεισόδιο που προκλήθηκε μεταξύ τους.

Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε από συνήγορο με παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας, καθώς ανοίκει σε κοινωνική ομάδα χαμηλού εισοδήματος. Ο 38χρονος τόνισε πως ζει μαζί με τον 35χρονο αλλοδαπό σε σπίτι στον Άγιο Γεώργιο κοντά στο Βελεστίνο, όπου και βιοπορίζονται ως εργάτες γης.

Εξηγώντας το περιστατικό, ο 38χρονος υποστήριξε πως όταν κάθισαν να φάνε, ο 35χρονος ξεκίνησε να πίνει αρκετά. Έτσι έφτασε σε σημείο να του πει κάτι, το οποίο εκνεύρισε τον κατηγορούμενο και προκάλεσε την παρεξήγηση. Στη συνέχεια όμως, ο κατηγορούμενος σήκωσε ένα ξύλο που βρήκε στον χώρο του σπιτιού και ξεκίνησε να χτυπάει τον 35χρονο, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει κάταγμα στο χέρι και τραύματα στο κεφάλι.

Το θύμα της επίθεσης επίσης έκανε λόγο για παρεξήγηση μεταξύ των δύο συμπατριωτών, ενώ αφού ήρθαν στα χέρια οδηγήθηκαν αμφότεροι στο Νοσοκομείο του Βόλου για την παροχή περίθαλψης των τραυμάτων τους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε έλεγχο της αστυνομίας διαπιστώθηκε πως κανείς εκ των δύο Ινδών δεν διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες για παράνομη είσοδο και διαμονή στην χώρα.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε τον 38χρονο ένοχο, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή, χρηματική ποινή ύψους 1500 ευρώ, ενώ άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Προηγούμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 7 Ιουλίου