Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη, κας Κολυνδρίνη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Τριαντόπουλου, του Βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστου Μπουκώρου, του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, αλλά και εκπροσώπους της Πυροσβεστικής του Στρατού, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν αφενός να γίνει ανασύνταξη δυνάμεων και αφετέρου να προγραμματιστεί το πλάνο της επόμενης ημέρας της μεγάλης καταστροφής που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών με επικεφαλή τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασία.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, τόνισε πως “χθες το βράδυ ήταν μια άνιση μάχη”, ενώ ταυτόχρονα ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, την αστυνομία, τον στρατό και τους εθελοντές που σώσανε κατοικίες και ενθαρρύναν τον κόσμο. Ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε πως υπάρχουν εστίες που σιγοκαίνε, όπως επίσης και η εστία στο Αερινό που έχει αναζοπυρωθεί. Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός  “υπάρχουν 85 οχήματα της πυροσβεστικής, 5 εναέρια, και 8 πεζοπόρα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δράση”.
Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, κα. Δωροθέα Κολυνδρίνη, έκανε λόγο για πάρα πολύ δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, ενώ θέλησε να επισημάνει τα εξής: “Αφενός ήμασταν όλοι έξω, κανείς δεν κάθισε μέσα στη δροσιά του γραφείου του, έτσι έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε και ας μην είναι για κάποιους αυτονόητο. Κάθε παραφωνία που μπορεί να εμφανιστεί με πολιτική σκοπιμότητα δεν μας αφορά. Το γεγονός ότι περάσαμε μια πολύ δύσκολη συνθήκη, δεν σημαίνει ότι μπορούν κάποιοι να την σφετεριστούν για να την κάνουν πολιτικό θέμα, όσο εμείς δίνουμε αγώνα. Πρέπει να σεβαστούμε τους νεκρούς, τους πληγέντες και εκείνους που δίνουν την μάχη τους έξω. Δεν μας ξάφνιασε η φωτιά, αλλά περισσότερο η έντασή της και το γεγονός ότι σε πολύ λίγη ώρα εκδηλώθηκαν 5 μέτωπα με πολύ μεγάλη ένταση, την στιγμή που η θερμοκρασία ήταν στο υψηλότερο σημείο της και οι άνεμοι ήταν στα 7 μποφόρ. Δεν θέλω να φαντάζομαι πως κάποιος που θέλει να πραγματοποιήσει κάτι κακό, σφετερίζεται όλες τις συγγυρίες που τον ευνοούν.”
Ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος έφυγε πριν λήξει η συνεδρίαση για να κατευθυνθεί στο μέτωπο της φωτιάς τόνισε πως “σε αυτές τις στιγμές λες λίγα, αλλά προσπαθείς να κάνεις πολλά”. Ακόμη εξήγησε πως “μετά την φωτιά ξεκινάει ένας ακόμη μεγαλύτερος κύκλος, αυτός της αποκατάστασης των ζημιών στις περιουσίες των συνανθρώπων μας. Ευχόμαστε οι καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τα εναέρια μέσα να μας βοηθήσουν να έχουμε τελειώσει μέχρι το μεσημέρι, γιατί μετά μας περιμένει ένας δύσκολος μεταβατικός καιρός. Έχουν καταστραφεί δίκτυα ηλεκτρισμού και υδροδότησης που δημιουργούν τεράσια ζητήματα. Είναι καθ’οδόν γεννήτριες για να δώσουν προσωρινά ρεύμα στους κατοίκους του Σέσκλου που δεν έχουν ηλεκτροδότηση.
Προηγούμενο άρθροΗ ιστορία πίσω από τη φωτογραφία με τον Κώστα Μουσούρη
Επόμενο άρθροΚαρδιά, διαβήτης, άνοια οι πιο συχνές ασθένειες του 2040