Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι φύλακες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, ενόψει της άφιξης επτά Κροατών οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι για τα θλιβερά επεισόδια και τη δολοφονία του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Οι Κροάτες, όλοι μεταξύ 19 και 21 ετών, πρόκειται να περάσουν την πύλη των φυλακών Βόλου, αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη μεταγωγή τους από την Αθήνα.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα κρατηθούν σε ξεχωριστή πτέρυγα, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, αλλά θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα προστασίας τους, για τον φόβο δημιουργίας επεισοδίων.

Η πλειοψηφία των 96 κρατουμένων των φυλακών Βόλου είναι διαφόρων εθνικοτήτων, όπως, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Συρία, Αίγυπτος, Λιβύη, Αλγερία, Ιράκ και άλλες χώρες.

Υπάρχει ανησυχία από τη συνύπαρξη των Κροατών με τους υπόλοιπους, λόγω της δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ και των ακραίων πολιτικών απόψεων, κυρίως φασίστες, μερίδας των Κροατών.

Η μεταγωγή των επτά, θα επιβαρύνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση με τον υπερπληθυσμό στις φυλακές Βόλου, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής για τον προηγούμενο μήνα υπήρχαν 96 κρατούμενοι, ενώ οι διαθέσιμες θέσεις είναι 54!!!

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα 15 Αυγούστου
Επόμενο άρθροΦωτιά τώρα στον Ασπρόπυργο σε εταιρεία ανακύκλωσης