Δήλωση -«βόμβα» έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε νορβηγικό μέσο, στενός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο

Όπως ανέφερε, «η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί να συμφωνήσει να παραχωρήσει στη Ρωσία μέρος των εδαφών που έχασε κατά τον πόλεμο, αν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Stian Jenssen, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής του προσωπικού του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, μιλούσε σε νορβηγικά μέσα ενημέρωσης σε συζήτηση πάνελ νωρίτερα σήμερα.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ αποφεύγει εδώ και καιρό επιφυλακτικά τις ερωτήσεις σχετικά με το τι μπορεί να πρέπει να κάνει η Ουκρανία για να τερματίσει τον πόλεμο. Η θέση του ήταν σταθερά ότι εναπόκειται στην Ουκρανία -και όχι σε τρίτους- να αποφασίσει πώς και πότε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Αλλά ενώ ο κ. Jenssen επανέλαβε αυτή τη γραμμή, προσέφερε νύξεις ότι η Ουκρανία μπορεί πράγματι να έχει μια οδό στο ΝΑΤΟ. «Υπάρχει σημαντική κίνηση στο ζήτημα της μελλοντικής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε. «Είναι προς το συμφέρον όλων να μην επαναληφθεί ο πόλεμος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιακοπές στη Σητεία για την Κατερίνα Παπουτσάκη – Βουτιές και ήρεμες στιγμές για την ηθοποιό
Επόμενο άρθροΕυρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νέες απώλειες στην αγορά