Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε την Τρίτη τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό ΔΗΜΗΤΡΑ που υπέστη σοβαρές ζημιές από εκτόξευση βλήματος από αποθήκη πυρομαχικών της 111 Π.Μ Νέας Αγχιάλου τον περασμένο Ιούλιο, στη μεγάλη πυρκαγιά. Ο υπουργός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού και είδε από κοντά τις ζημιές.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Δήμητρα, Γιάννης Κίτσιος, δήλωσε:

«Με συγκινεί αυτή η ανταπόκριση που υπήρξε από την πλευρά του Υπουργείου. Να ευχαριστήσω και τον συντοπίτη μας υφυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Περιφερειάρχη μας, Κώστα Αγοραστό που ήταν εδώ από τον πρώτη στιγμή. Τη δεύτερη ημέρα μας έφεραν τρεις γεννήτριες για να μπορέσουμε να κάνουμε τα απαραίτητα, τουλάχιστον να έχουμε ρεύμα στα κομπιούτερ και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.
Ήταν πολύ μεγάλη αυτή η καταστροφή και πολύ δύσκολη η κατάσταση.

Μέσα στην ατυχία ήμασταν τυχεροί που δεν καταστράφηκε όλο το εργοστάσιο, όλη η παραγωγή και έτσι θα μπορέσουμε μετά από 10 ημέρες να παραλάβουμε σταφύλια, 4 εκατ. κιλά σταφύλια από τους παραγωγούς. Να παραλάβουμε τα σταφύλια και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Βέβαια οι ζημιές είναι μεγάλες. Έτοιμο εμπόρευμα που είχαμε καταστράφηκε ολοσχερώς. Δεν καταστράφηκε το τσίπουρο και το κρασί που είχαμε στο δυτικό μέρος.

Οι ζημιές δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμη. Θέλουμε την περαιτέρω στήριξη της κυβέρνησης κ. υπουργέ αλλά και τη στήριξη του καταναλωτικού κοινού για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Άλλωστε είμαστε ένας συνεταιρισμός 105 ετών».

Ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

« Με εντολή του πρωθυπουργού, από την πρώτη στιγμή ήρθε εδώ κυβερνητικό κλιμάκιο, ώστε να στηρίξει τον κάθε πληγέντα. Πολύ περισσότερο τον Συνεταιρισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, έναν συνεταιρισμό από τους παλαιότερους της χώρας μας με μεγάλη ιστορία και πολύ μεγάλη προσφορά. Θέλω να συγχαρώ για όλη τη δουλειά που έχουν κάνει ο Πρόεδρος, τα στελέχη, οι ίδιοι οι παραγωγοί. Πολύ σύντομα, όλοι μαζί, με την αλληλεγγύη που καλλιεργείται θα βοηθήσει ο ένας τον άλλον, έτσι ώστε, καθετί να διορθωθεί και να προχωρήσει.

Πρέπει να ενισχύσουμε οτιδήποτε υγιές υπάρχει και να παροτρύνουμε να δημιουργηθούν και πολλά άλλα σχήματα υγιή, που πρώτο στόχο θα έχουν την καλή ποιότητα, την καλή παραγωγή, την καλή συνεργασία και φυσικά την εξέλιξη και την ανάδειξη των προϊόντων που παράγει η χώρα μας».

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης επισκέφθηκε την Κτηνοτροφική Μονάδα Λεωνίδα Κίτσιου στη Νέα Αγχίαλο, το Κτήμα Χρήστου Μόσιου το οποίο ασχολείται με παραγωγή αμυγδάλου, και τη νέα επιχείρηση μεταποίησης Kalimera Foods με βάση τα παραγόμενα προϊόντα της περιοχής (αμύγδαλα και φιστίκια). Επισκέφθηκε επίσης, το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Υγειονομικού Ελέγχου, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Μαγνησίας και τη Νομαρχιακή μονάδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως τόνισε ο κ. Σταμενίτης, «στόχος μας είναι ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ με τελικό προορισμό την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών αλλά και την απλοποίηση συνολικά των διαδικασιών σχετικών με την αγροτική οικονομία».

 

Προηγούμενο άρθροΣτα καμμένα του Αγίου Γεωργίου Βελεστίνου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης
Επόμενο άρθροΝίκος Παππάς: «Αποκαρδιωτική η εικόνα στη Βοιωτία. Μηδενική η πρόληψη, αργή η αντίδραση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»