Την ώρα που οι πολίτες έχουν αφεθεί στη μαύρη τους τη μοίρα, στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία, ένα γαϊτανάκι αποποίησης ευθυνών κι επικοινωνιακής διαχείρισης της δήθεν ετοιμότητας του ανύπαρκτου κρατικού μηχανισμού εξυφαίνεται από τους αρμόδιους.

Πρώτος ξεκίνησε το χορό ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος αφού μίλησε για το «ετοιμοπόλεμο» του στρατεύματος, καταλόγισε ευθύνες στην Πολιτική Προστασία γιατί οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν κλήθηκαν να συνδράμουν.

Ο στρατηγός δεν παραιτήθηκε όταν βγήκαν οι συνομιλίες των επικοινωνιών του στη δημοσιότητα.

 

Ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν παραιτήθηκε όταν παραδόθηκε στις φλόγες και τινάχθηκε στον αέρα το στρατόπεδο στη Νέα Αγχίαλο.

Θα κρυφτεί πίσω από τα γαλόνια του και δεν θα παραιτηθεί και τώρα που άφησε τους πολίτες αβοήθητους, καθώς η βάση των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο πνίγηκε από την κακοκαιρία;

Το ερώτημα ίσως να μείνει αναπάντητο. Δεν θα είναι η πρώτη φορά. Η ουσία όμως είναι ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις σε διάστημα ενός μήνα γνώρισαν δύο συντριπτικές ήττες χωρίς να πάνε σε πόλεμο. Η ασφάλεια της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο υπό την ηγεσία ενός ανίκανου αρχηγού.

Σοβαρές είναι και οι ευθύνες του υπουργού Αμυνας Ν. Δένδια. Οταν έγινε η έκρηξη στη Νέα Αγχίαλο ήταν υπουργός μόλις λίγων ημερών. Σήμερα, όμως, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Εάν δεν γνώριζε ότι η βάση στο Στεφανοβίκειο είχε τεθεί εκτός μάχης από τις πλημμύρες, πρέπει σήμερα, τώρα, να ζητήσει την παραίτηση Φλώρου. Εάν γνώριζε, οφείλει κι ο ίδιος να παραιτηθεί…

Πηγή: ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Προηγούμενο άρθροΡωσία: Αντέχει η οικονομία της παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις
Επόμενο άρθροΜάρκος Βαξεβανόπουλος Καθηγητής Γεωλογίας: Ως εδώ-Τέλος η ανοχή στο βούρκο και στη λάσπη!