Ίσως ο πρωθυπουργός να ήθελε να ελαφρύνει το κλίμα και να δώσει κουράγιο στους εργαζόμενους, με τη δυστυχία από τη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία να έχει καλύψει τα πάντα, λένε κάποιοι προκειμένου να δικαιολογήσουν το – ομολογουμένως δύσκολο να χαρακτηριστεί δεδομένων των στιγμών- σχόλιο του για την «ωραία θέα» από το Δημαρχείο Βόλου, ενώ έχει προηγηθεί σύσκεψη για την αντιμετώπιση των τεράστιων καταστροφών της κακοκαιρίας που στοίχισε και ανθρώπινες ζωές.

 «Έχετε την πιο ωραία θέα, ούτε μπουρίνια ούτε τίποτα, μια χαρά, όλα καλά»

Και κάπου εδώ εξαντλείται η επιχειρηματολογία τους, με την άλλη πλευρά, που δεν διστάζει να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για υποκρισία και αναλγησία, να αναρωτιέται καταρχάς γιατί να βελτιώσει κανείς το κλίμα όταν η χώρα πενθεί και ζει σε συνθήκες τρόμου, και τελικά που βρίσκει τη διάθεση να το κάνει κάποιος.

Τα ερωτήματα δε γίνονται πιο πιεστικά όταν πρόκειται για τον πρωθυπουργό της χώρας που πριν από λίγη ώρα άκουγε απεγνωσμένους πολίτες να φωνάζουν έξω από το δημαρχείο και τα ματ να τους εμποδίζουν να πλησιάσουν και μετά από λίγα λεπτά από τα χαμόγελα, μπροστά στις κάμερες με ύφος λυπημένο, αλλά αρκούντως στιβαρό -ως οφείλει- προχωρά σε δηλώσεις για τα μέτρα που θα λάβει, εκφράζοντας αποφασιστικότητα να στηρίξει τους ανθρώπους στο δράμα τους, το οποίο όμως, πρωτίστως, πρέπει κανείς να κατανοεί και να συναισθάνεται.

Στην εικόνα «κλωτσάει» ο επίσης χαμογελαστός Αχιλλέας Μπέος, που μόλις προχθές και με τους δημότες του να μετρούν τις πληγές τους, το μόνο που τον ένοιαζε ήταν αν κέρδισε τις εντυπώσεις στο τηλεπαράθυρο που βγήκε να μιλήσει. Οι σφοδροί επικριτές δε της πρωθυπουργικής στάσης, δεν παραλείπουν να υπενθυμίσουν τα σχόλια στα γαλάζια social media -και όχι μόνο- για τη στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση και αντιμετώπισε τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα και τη φωτιά στο Μάτι, τα οποία έβαζαν στο μικροσκόπιο ακόμη και την κίνηση του ματιού, βλέποντας αποδείξεις ανευθυνότητας, αναλγησίας, υποκρισίας, ανικανότητας.

Το επίμαχο σχόλιο

Ειδικότερα, πριν από δύο ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στον Βόλο στο πλαίσιο της αυτοψίας της κυβέρνησης στις πολύπαθες περιοχές της Θεσσαλίας. Συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου και προχώρησε σε δηλώσεις για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση μιας από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχουν συμβεί στη χώρα.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε σε τοπικό μέσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους στο δημαρχείο του Βόλου, ο οποίος δοκιμάζεται για πάνω από έναν μήνα, αρχικά με τις πυρκαγιές και τώρα με τις πρωτοφανείς πλημμύρες που μεταξύ άλλων έχουν αφήσει τη θεσσαλική πόλη αποκομμένη, οικονομικά κατεστραμμένη, μέσα στις λάσπες, χωρίς νερό με ορατή την απειλή για τη δημόσια υγεία.

Ο πρωθυπουργός αφού έκανε χειραψία με τους εργαζόμενους τους επαίνεσε για τη θέα που απολαμβάνουν από το κτίριο του δημαρχείου, ενώ ακόμα δεν έχουν στεγνώσει οι δρόμοι από τις λάσπες.

«Έχετε την πιο ωραία θέα έχετε ούτε μπουρίνια ούτε τίποτα, μια χαρά, όλα καλά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιθανώς συγκρίνοντάς την με τη θέα από τα δημαρχεία άλλων θεσσαλικών πόλεων που επίσης δοκιμάζονται σκληρά και τα οποία είχε επισκεφθεί νωρίτερα προκειμένου να ενημερωθεί για τα άμεσα προβλήματα από τις τοπικές αρχές.

Ο πρωθυπουργός αποχώρησε χαμογελαστός από το δημαρχείο, και στη συνέχεια πήρε θέση μπροστά στις κάμερες με εντελώς διαφορετικό ύφος, διάθεση και τόνο φωνής για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την κατάσταση στη Θεσσαλία.

Το βίντεο στο δημαρχείο

Θέα στην… καταστροφή



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟλυμπος: Νυχτερινή επιχείρηση εντοπισμού ορειβάτη στη χαράδρα Μαυρόλογγος – Κλειστό το κινητό του
Επόμενο άρθροΣπύρος Γιαννιώτης για τη νέα σχολική χρονιά και τη δυσλεξία: Πολέμα τους φόβους σου