Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές πραγματοποιεί από το πρωί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλή την Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή Γραμματέα, Γίωργο Βασιλειάδη και τον βουλευτή Μαγνησίας, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο.

Το κλιμάκιο βρέθηκε από το πρωί σε περιοχές της Μαγνησίας, ενώ στην συνέχεια έκανε αυτοψία στον χώρο των Παλαιών και του παλιού λιμεναρχείου.

Η κα. Σβίγκου έκανε λόγο “για μια καταστροφή άνευ προηγουμένου. Για μια εθνική τραγωδία, για την οποία υπεύθυνοι είναι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο επί 12 χρόνια περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός”.

“Είχαν όλες τις προειδοποιήσεις από τους επιστήμονες και δεν έκαναν τίποτα, η βοήθεια άργησε να έρθει, γιατί δεν έκαναν όλα όσα έπρεπε να είχαν κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια” ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Σβίγκου.

Η κα. Σβίγκου πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “δεν πρέπει να νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του, διότι πρόκειται για μια προαναγγελθείσα τραγωδία, πρόκειται για ένα έγκλημα, ένοχος είναι ο πρωθυπουργός”.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος ζήτησε παραιτήσεις από την κυβέρνηση, ενώ επίσης έκανε λόγο για αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν πραγματοποιήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την κλιματική αλλαγή ως μοναδική αιτία των καταστροφών.

“Η ανυπαρξία του κράτους, η ανυπαρξία των υποδομών προκάλεσαν τα μεγάλα ερωτηματικά που απλώνονται πάνω από τη Θεσσαλία. Τι έγινε από το 2021 και μετά, τι γίναν τα αντιπλημμυρικά, γιατί απεντάχθηκαν έργα, γιατί στο Ταμείο Ανάκαμψης δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα και να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος”, ερωτήθηκε ο κ. Βασιλειάδης.

Πέραν των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, το κλιμάκιο συνόδευσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, Νίκος Παπαπέτρος, ο οποίος έκανε λόγο για μια “τεράστια υγειονομική κρίση”.

“Επί 8 ημέρες ο Δήμος βρίσκεται χωρίς πόσιμο νερό και δεν ξέρω για πόσες ακόμα. Και όταν λέμε πόσιμο νερό, εννοούμε και αυτό που εννοεί ο ΠΟΥ, δηλαδή νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πόση, για χρήση στο μαγείρεμα, για καθαριότητα πλην τουαλέτας. Τέτοιο νερό ο Βόλος εδώ και μια εβδομάδα δεν έχει. Οι δρόμοι ακόμη δεν έχουν ανοιχτεί σε όλη την έκταση του πολεοδομικού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα τα απορρίματα να μην συλλέγονται και να παραμένουν. Δεν έχουν καθαριστεί πάρα πολλές περιοχές απο τις λάσπες. Η υγειονομική κρίση είναι στα όρια της εκδήλωσής της. Ο βιολογικός καθαρισμός έχει αστοχήσει” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαπέτρος.

Χ.Μ

Προηγούμενο άρθροΈχει μια σχέση πάρα πολύ σοβαρή, την οποία δεν ξέρει κανείς
Επόμενο άρθροΠαραμένει το σοβαρό πρόβλημα με το νερό στο Βόλο