Ενημερωτική συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του τύπου για τα ζητήματα που αφορούν την πόλη μετά τις καταστροφές των πλημμυρών σχετικά με την υδροδότηση και την ποιότητα του νερού, το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα και την διαδικασία αποκαταστάσεων την πληγέντων από την κακοκαιρία Daniel.

Αρχικά, όσον αφορά την υδροδότηση της πόλης, ο κ. Μπέος ενημέρωσε πως όλη η πόλη έχει αυτή τη στιγμή νερό, εκτός από την Άλλη Μεριά και ένα κομμάτι του χωριού Αγίου Ονούφριου. Περιοχές για τις οποίες ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα έχουν νερό μέχρι την Κυριακή.

Σχετικά με την ποιότητα του νερού, ο κ. Μπέος τόνισε πως ακόμη δεν είναι πόσιμο, αλλά το πόσο κατάλληλο είναι για χρήσεις υγιεινής το καθορίζει το αρμόδιο Υπουργείο, ακολουθώντας το πρωτόκολλο που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπέος δήλωσε ότι “το νερό δεν είναι πόσιμο. Για το έαν είναι κατάλληλο, θα τοποθετηθεί η αρμόδια Υπουργός βάσει του πρωτοκόλλου του ΠΟΥ. Εγώ και τα παιδιά μου κάνουμε μπάνιο. Το νερό εξετάζεται στο μικροβιολογικό κομμάτι και στα χημικά. Αυτά τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, το νερό δεν παρουσιάζει μέταλλα στο χημικό κομμάτι, ενώ στο μικροβιολογικό κομμάτι παρουσιάζει δύο συστατικά. Θα βγει επίσημη ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΜΒ”.

Αναφορικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Μαγνησία, ο κ. Μπέος ανέφερε πως γνώμη του είναι, ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν την Δευτέρα. Ο δήμαρχος εξήγησε πως μετά από σύσκεψη που είχε με τους διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως επίσης και με το συλλογικό όργανο των σχολικών καθαριστών της πόλης, έφτασε στο συμπέρασμα πως τα σχολεία είναι έτοιμα να ανοίξουν. Ο κ. Μπέος τόνισε πως κάθε σχολείο θα προμηθευτεί με μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού για παιδιά και εκπαιδευτικούς, ενώ οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι των σχολικών συγκροτημάτων έχουν ετοιμαστεί και καθαριστεί.

Βέβαια, υπάρχουν κάποιες σχολικές μονάδες, οι οποίες έχουν πάθει σοβαρές ζημιές στα κτήρια και τον εξοπλισμό. Για εκείνες θα υπάρξει μέριμνα μεταφοράς σε άλλες μονάδες. Ο κ. Μπέος όμως υπενθύμισε πως την τελική απόφαση δεν την παίρνει ο ίδιος, αλλά το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, ο κ. Μπέος στάθηκε στην αποκατάσταση των καταστροφών και τις αποζημιώσεις των πολιτών. “Σε κάποια από τα σημεία, έχουν ξεκινήσει προσωρινές αποκαταστάσεις. Για τις μόνιμες αποκαταστάσεις πρέπει να συμβάλλει η κυβέρνηση”, εξήγησε ο δήμαρχος.

“Από την πλευρά του Δήμου, δύσκολα να έχουν διαφύγει περιοχές. Όπου με ζητούσανε πήγαινα. Καθαρίζουμε τον Βόλο όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Την Δευτέρα ξεκινάει ο καθαρισμός της πόλης. Έχουμε εξασφαλίσει 15 βυτιοφόρα όχι με θαλασσινό νερό, αλλά με γλυκό νερό από ιδιωτικές γεωτρήσεις από της Χαλυβουργίας, της ΑΓΕΤ και της ΜΕΤΚΑ για να διευκολύνουμε την κατάσταση. Θα βγάζουμε κάθε μέρα ανακοίνωση για να ενημερώνεται ο κόσμος. Ζητώ τη συνδρομή των πολιτών να μην παρκάρουν και από τις δύο πλευρές, για να μπορούν να περνάνε τα μηχανήματα” ανέφερε ο κ. Μπέος.

Χ.Μ

 

Προηγούμενο άρθροΟ Νίκος Οικονομόπουλος δίνει την αμοιβή του από δυο συναυλίες στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΤο διατροφικό λάθος που αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό και καρδιακές παθήσεις