Σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος αναφέρει:

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις εκλογές του 2014 όταν με αντίπαλο το γνωστό και καταδικασμένο στη συνείδηση του κόσμου Σκοτινιώτη γνώριζα βρόμικες παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, ακόμη και με μεταμεσονύκτιες τροπολογίες στην τότε Βουλή, προκειμένου να παυθώ από τα καθήκοντά μου. Η κατάληξη της προσπάθειας είναι γνωστή.

Σήμερα, με πρωταγωνιστή τον Παπαπέτρο, τον μπροστινό και αχυράνθρωπο του Σκοτινιώτη, επιχειρείται μια ανάλογη προσπάθεια. Αυτός, με ένα γνωστό φοροφυγά και ένα καθηγητή – φάντασμα, «απεφάνθησαν» ότι έχω ασυμβίβαστο και κώλυμα εκλογιμότητας, και συνεπώς δεν πρέπει να ψηφιστώ. Αναμφίβολα γελοίο επιχείρημα, που μόνο ο χρόνος που εκδηλώθηκε, δυο μέρες πριν τις εκλογές, δείχνει και την έλλειψη κάθε σοβαρότητας και αξιοπιστίας του.

Επειδή όλα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ανυπόστατα και απαράδεκτα, φυσικά δεν εδράζονται  σε αντικειμενικά στοιχεία, καλώ τους πολίτες να μην τους δίνουν καμία βάση, να τα αγνοήσουν παντελώς και να μην επηρεάζονται. Ο βρόμικος σκοπός τους είναι προφανής, άρα εκ προοιμίου αποτυχημένος. Εκείνο, ωστόσο, που προβληματίζει είναι το πώς άνθρωποι που βαυκαλίζονται ότι είναι «Αριστεροί» και «Δημοκρατικοί» καταφεύγουν σε τέτοιες ανήθικες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις περιφρονώντας τη βούληση του λαού, όπως αυτή εκφράζεται με την κορυφαία διαδικασία της Δημοκρατίας, τις εκλογές.

Αλλά αυτοί είναι. Εάν νομίζει ο Παπαπέτρος ότι θα προκαλέσει σύγχυση και θα παραπλανήσει τους πολίτες στην κρίση τους επηρεάζοντας το τελικό αποτέλεσμα, κοιμάται τον ύπνο του… δικαίου. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα χαρώ να τον συναντήσω στις αίθουσες των Δικαστηρίων, όπου σε τέσσερις περιπτώσεις ηττήθηκε κατά κράτος σε όλες. Πριν όμως θα προηγηθεί η συντριβή των άθλιων μεθόδων και πρακτικών του, την Κυριακή, στις κάλπες. Σίγουρα είναι ελάχιστος για Δήμαρχος, αποδεικνύεται και λίγος ως δικηγόρος.

Καλώ λοιπόν, επ’ ευκαιρία, όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή. Μην πάει χαμένη καμία ψήφος. Να έρθουν και να επιλέξουν το Δήμαρχο της αρεσκείας τους.

Τέλος εκφράζω τον  προβληματισμό μου για τη λειτουργία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου και τη στάση κάποιων λειτουργών της. Προ μηνός, περίπου, είχα καταγγείλει τη διαρροή εγγράφων με προσωπικά δεδομένα και σήμερα διαπιστώνω ότι η απαράδεκτη αυτή τακτική συνεχίζεται. Θλίβομαι γιατί αυτός ο τύπος συνεχίζει να εκθέτει την Εισαγγελία με τις υπόγειες σχέσεις, που παραπέμπουν σε διαπλοκή και δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων πολιτών

Προηγούμενο άρθροΝίκος Παπαπέτρος: Στήνουν δικαστική προβοκάτσια σε βάρος του συνδυασμού μας
Επόμενο άρθροΝέα Εποχή- Νέα Δυναμική: «Σιγή ιχθύος συνεχίζει να τηρεί ο Νίκος Παπαπέτρος»