Την άμεση δρομολόγηση ενός καίριου ζητήματος, όπως η παροχή δωρεάν σχολικών γευμάτων στη Μαγνησία, ζητά με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφέρει στην επίκαιρη ερώτηση πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, η παραπάνω αγωνία καταγράφεται ως έκκληση για ενίσχυση, καθώς τα αιτήματα των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας για σχολικά γεύματα έχουν πολλαπλασιαστεί.

Μετά την απίστευτη ταλαιπωρία που βίωσε η Μαγνησία από τις τελευταίες καταστροφές, θα ήταν μέγιστη ανακούφιση για τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα, η εξασφάλιση της σωστής καθημερινής διατροφής των μαθητών.

Επιπλέον, το ινστιτούτο Prolepsis, το οποίο από το 2012 υλοποιεί το πρόγραμμα «Διατροφή» υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, έχει λάβει πλήθος αιτήσεων, όπως αντιστοίχως και ο ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), ο φορέας που υλοποιεί το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. 

Η ειδική μέριμνα για τους μαθητές σε μια δέσμη τουλάχιστον 50 έως 100 σχολείων, καθ΄ υπόδειξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στις πληγείσες πλημμυροπαθείς και λίγο πριν πυρόπληκτες περιοχές, αποτελεί κατά την άποψή μου ζητούμενο και αδήριτη ανάγκη, καθώς θα στηρίξουμε τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά τις οικογένειες, τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.  

Καταλήγοντας, ο βουλευτής ρωτά την Υπουργό αν θα εντάξει άμεσα τα σχολεία των πλημμυροπαθών περιοχών της Μαγνησίας στη δυνατότητα παροχής δωρεάν σχολικών γευμάτων;

Προηγούμενο άρθροΚλιμάκιο του ΜέΡΑ25 για παροχή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς: Χάος στον Βόλο – Ανεπάρκεια κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου
Επόμενο άρθροΣκυλακάκης: «Οριζόντιες επιδοτήσεις γιοκ» – Τι ανέφερε για τα νέα τιμολόγια