Το Ιατρείο Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς και όλων των Ιατρείων Πόνου της χώρας στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Συντονισμού τους, περιμένει όλους την Τρίτη 7 Νοεμβρίου να το επισκεφθούν για να υποστηρίξουν ότι «Δεν υπάρχει καθολική υγειονομική κάλυψη χωρίς ενσωμάτωση της Θεραπείας Πόνου και της Παρηγορικής Φροντίδας στα Εθνικά Συστήματα Υγείας».

Οι θεραπευτικές ομάδες των Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας θα περιμένουν τους ασθενείς από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα με στόχο την ενημέρωση, τη διάγνωση και τη θεραπεία του πόνου τους. Σκοπός της πρωτοβουλίας που συντονίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας είναι η γνωστοποίηση και η ανάδειξη των εθελοντικών αυτών δομών των ελληνικών νοσοκομείων, τα οποία δεν έχουν ακόμη ενταχθεί οργανικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα ειδικά ιατρεία, στα οποία οι ασθενείς αναζητούν θεραπεία του πόνου τους και ξαναβρίσκουν την αξιοπρέπειά τους, εξακολουθούν να λειτουργούν χάρη στην επιμονή, την ευαισθησία και την εθελοντική εργασία των Αναισθησιολόγων /Αλγολόγων και άλλων λειτουργών υγείας, αφού η πολιτεία παρά τις παρεμβάσεις των αρμόδιων επιστημονικών εταιρειών, δεν τα έχει συμπεριλάβει στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την ανακουφιστική φροντίδα.

Σε πείσμα των καιρών, όπου το δημόσιο σύστημα υγείας απαξιώνεται όλο και περισσότερο, το Ιατρείο Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας του Νοσοκομείου Βόλου, στέκεται δίπλα στον χρόνιο πάσχοντα προσφέροντάς του ανιδιοτελώς όλες τις υπηρεσίες και τις νέες τεχνικές για την ανακούφιση του από τον χρόνιο πόνο.

Φέτος, παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τη μειωμένη στελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος, το Ιατρείο Πόνου έχει καταφέρει ρεκόρ επισκεψιμότητας σε πριν covid εποχές, αλλά αυτό επαφίεται μόνο στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση των γιατρών, που τα στελεχώνουν.

Γι’ αυτό ζητούν:

  • Να συμπεριληφθούν τα ιατρεία Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας στη νομοθεσία, στα εθνικά προγράμματα και στον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία.
  • Να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση σε φάρμακα και τεχνολογίες Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας.
  • Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε κατάλληλη Παρηγορική Φροντίδα όλων όσων το έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των ηλικιωμένων σε κάθε γωνιά της χώρας.
  • Να αφυπνιστεί και να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία, έτσι ώστε το γνωστικό αντικείμενο της θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας να ενσωματωθεί ως υποχρεωτικό μάθημα στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Προπτυχιακής και Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης όλων των επαγγελματιών Υγείας.

Τηλέφωνο ιατρείο πόνου Νοσοκομείου Βόλου 2421351459 και 2421351484.

Προηγούμενο άρθροΔεν μπόρεσε να φτάσει το λιμάνι της Αλοννήσου λόγω καιρού το “ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ”
Επόμενο άρθροΟ. Κεφαλογιάννη και Ζ. Μακρή με Σ. Περίσση για τις τουριστικές υποδομές της Σκοπέλου