Για κάποια χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν χιλιάδες δημοτών στο Δήμο Παλλήνης μίλησε αποκλειστικά στο in, ο νέος Δήμαρχος Χρήστος Αηδόνης.

Ο Δήμαρχος δεν απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας, παρότι επισήμως αναλαμβάνει καθήκοντα την 1 Ιανουαρίου του 2024. Και στα δυο θέματα που ερωτήθηκε και είναι προβλήματα που απασχολούν χιλιάδες κόσμου ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε.

Στο φλέγον ζήτημα των πυλώνων μεταφοράς ρεύματος ο Χρήστος Αηδόνης ήταν ξεκάθαρος: «Είναι στις προθέσεις μου να αναζητήσω όποια ρεαλιστική λύση υπάρχει εφόσον δούμε τα κόστη και τις δυνατότητες. Αυτό αφορά τους πυλώνες τις υψηλής τάσης, για τους οποίους θα μπορώ να πω περισσότερα μετά τις συναντήσεις που έχω δρομολογήσει να κάνω άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Αναφορικά τώρα με τους πυλώνες μικρής και μεσαίας τάσης τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Εκεί τα κόστη το επιτρέπουν, τα έχουμε υπολογίσει. Υπάρχουν και ευρωπαϊκά προγράμματα που χρηματοδοτούν την υπογειοποίηση τους  και στα πλαίσια των αναπλάσεων που θα επιχειρήσουμε θα είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες μας. Στόχος είναι να εξαφανίσουμε τα καλώδια από την πόλη. Να τα υπογειοποιήσουμε.

Να πrosu;esv επίσης αναφορικά με τους πυλώνες υψηλής τάσης, είναι πρόθεση μου να σταματήσει η πόλη μου να τέμνεται από αυτή την «αθλιότητα». Απλά δεν θέλω να πω περισσότερα διότι θέλω να μην υπόσχομαι πράγματα που μπορεί να μην είναι εφικτό να γίνουν. Χωρίς να έχω υπολογισμένα τα κόστη δεν μπορώ να πω περισσότερα για τους πυλώνες υψηλής τάσης».

Να τονίσουμε πως στην περιοχή του Γέρακα υπάρχουν σπίτια ακριβώς στις βάσεις των πυλώνων υψηλής τάσης και μέσα σε οικόπεδα. Ολόγυρα τους είναι επίσης εκατοντάδες κατοικίες.  Πολλοί κάτοικοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην υγεία τους λόγω του μεγάλου ηλεκτρικού φορτίου. Αυτά φυσικά τα γνωρίζουν οι ειδικοί, εμείς καταγράφουμε τις ανησυχίες.

Τι θα γίνει με τα εκτός σχεδίου

Στον Δήμο Παλλήνης και ειδικά στην περιοχή του Γέρακα, παραμένουν πολλά οικόπεδα εκτός σχεδίου και πολλοί ιδιοκτήτες δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν. Αρκετά είναι εδώ και χρόνια σε προχωρημένη φάση ένταξης, αλλά ουδέν νεότερο. Λες και κάτι εμποδίζει την οριστική λύση στο πρόβλημα που θα δώσει την δυνατότητα να αξιοποιηθούν περιουσίες και να ενισχυθεί ο Δήμος με νέους κατοίκους.

Ο νέος Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης είπε στο in για το συγκεκριμένο θέμα: «Αυτή την εβδομάδα έχω ραντεβού με την διεύθυνση χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να δούμε όλες τις πολεοδομικές ενότητες οι οποίες καθυστερούν και σε ποιο σημείο βρίσκονται, ώστε να τρέξουμε τις νέες εντάξεις στο σχέδιο πόλης».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροBarbra Streisand: Η κλωνοποίηση του σκύλου της και η έμπνευση που έδωσε στους Aerosmith
Επόμενο άρθροBasket League: MVP της 5ης αγωνιστικής ο Άντονι Κάουαν