Ήταν βράδυ Σαββάτου, 4 Νοεμβρίου του 2023, στο κέντρο του Βόλου. Μοτοσικλέτα πέφτει με ταχύτητα πάνω σε πεζό που κρατά στην αγκαλιά το εγγόνι του και διασχίζει τον δρόμο. Το μωρό εκσφενδονίζεται στον αέρα και χτυπά με δύναμη πάνω στο κράσπεδο – πεθαίνει ακαριαία.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο μοιραίος μοτοσικλετιστής οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.

Συγκλονίζει ο πατέρας – «Ήταν το πρώτο μας παιδάκι, είναι απίστευτο»

Ο πατέρας του βρέφους δήλωσε: «Δεν έχει προφυλακιστεί… δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο αυτόν. Δεν είμαι ούτε δικηγόρος ούτε δικαστής, ούτε τίποτα, είμαι ο πατέρας του βρέφους».

Σήμερα το μωρό του θα ήταν 6 μηνών, θα το πήγαινε βόλτες με το καρότσι σε αυτήν την παιδική χαρά όμως σήμερα ζητάει δικαίωση για το παιδί του.

«Ήταν το πρώτο μας παιδάκι. Είναι απίστευτο. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο».

Οι εικόνες σοκάρουν, όπως φαίνονται στο βίντεο ντοκουμέντο που είχε εξασφαλίσει το Mega: ο 53χρονος επιχειρεί να διασχίσει την Ιάσωνος κρατώντας την εγγονή στην αγκαλιά, κοντοστέκεται δείχνει να τυφλώνεται από τα φώτα της διερχόμενης μηχανής.

Η μηχανή πέφτει με μεγάλη ταχύτητα κατά πάνω τους. Ο 53χρονος πέφτει, τού φεύγει το μωρό από την αγκαλιά το οποίο και προσγειώνεται άτσαλα στο κράσπεδο.

«Εννοείται ότι είχε χώρο να περάσει. Εάν πήγαινε με 30 – 40 χιλιόμετρα η μηχανή θα κοκκάλωνε όταν πατούσε τα φρένα. Δεν υπάρχει φρενάρισμα», δήλωσε ο πατέρας του βρέφους.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του αλκοτέστ

Ο πατέρας του μωρού αποκαλύπτει πως βγήκαν κι επισήμως τα αποτελέσματα του αλκοτέστ που επιβεβαίωσαν τις πληροοφρίες ότι ο μοτοσικλετιστής οδηγούσε μεθυσμένος.

«Έχει βγει η μέθη που είναι 1.10. Το όριο μοτοσικλετιστή 0.10 και ο άνθρωπος έχει 1.10».

Ο 33χρονος όχι μόνο οδηγούσε μεθυσμένος αλλά κινούταν και με υπερβολική ταχύτητα, κάτι που μαρτυρά άλλωστε και το σύρσιμο της μηχανής χωρίς τον αναβάτη για 70 και πλέον μέτρα.

«Η μηχανή ζυγίζει 280 κιλά. Έχει ABS αν πήγαινε με 40 χιλιόμετρα. Την ώρα που έπεσε πάνω στο παιδί, χτύπησε, θα είχε σταματήσει εκεί… Πέφτει πάνω και σύρεται πορεία της. Από αυτό και μόνο δείχνει ότι είχε μεγάλη ταχύτητα».

«Κυκλοφορεί ελεύθερος…»

Ο πατέρας του αδικοχαμένου βρέφους στην αποκλειστική συνέντευξη του στο LIVE NEWS απορεί πως είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος ο 33χρονος οδηγός, ο οποίος άλλωστε και στο παρελθόν είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Κάποιος δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά του. Έχουν τη μέθη, έχουν την υπερβολική ταχύτητα, τους επικίνδυνους ελιγμούς και έχουν και την μαρτυρία του ντελιβέρα. Τι άλλο θέλουν να δουν δεν καταλαβαίνω».

Ο διανομέας ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας είχε καταθέσει πως η μηχανή δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση τον είχε προσπεράσει με μεγάλη ταχύτητα και πως ο αναβάτης έκανε επικίνδυνους ελιγμούς.

«Ξαφνικά με προσπέρασε με μεγάλη ταχύτητα μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς. Μάλιστα, σχημάτισα την εντύπωση από τον τρόπο που πήγαινε, ότι ίσως ο οδηγός δεν ήταν σε θέση να την οδηγεί με ασφάλεια», περιέγραψε ο διανομέας.

«Είπε ότι «δεν έτρεχα, δεν ήμουν μεθυσμένος και φταίει ο παππούς» και του είπαν «οκ, φίλε είσαι ελεύθερος»», ανέφερε ο πατέρας του βρέφους.

Τα φετινά Χριστούγεννα θα ήταν τα πρώτα με την κορούλα τους. Ο χρόνος όμως για τον Δήμο και την οικογένεια του πάγωσε στις 4 του Νοέμβρη. Κάνει έκκληση η δική του τραγική ιστορία να είναι η τελευταία και να μην χυθεί άλλο αίμα στην άσφαλτο.

«Από τη στιγμή που πίνεις τόσο πολύ… Είσαι κίνδυνος. Μπορεί να πήγαινες με 5 με 10 χιλιόμετρο, είσαι επικίνδυνος. Όταν πίνεις λοιπόν, πάρε ταξί… αλλιώς θα έχεις περιπτώσεις όπως η δικιά μου που κάνεις πολλούς ανθρώπους να πονάνε».

Αίσθηση προκαλεί και η καταγγελία του πώς ακόμα και σήμερα δεν έχουν βγει οι τοξικολογικές του 33χρονου οδηγού εν αντιθέσει με εκείνες του πεθερού του, που βγήκαν καθαρές.

«Δεν είναι δυνατόν να συναντώ αυτόν που σκότωσε το παιδί μου»

Στην αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε η εκπομπή του Live News με τον πατέρα περιγράφει ο ίδιος ο πατέρας ότι έχει συναντήσει τυχαία τον άνθρωπο που παρέσυρε με την μηχανή του το βρέφος κι τόνισε:

«Ζητάω δικαιοσύνη για το παιδί μου. Είναι πολύ δύσκολο σε μία κλειστή όπως είναι ο Βόλος, να βλέπεις τον άνθρωπο αυτόν που έχει προκαλέσει τόσο πόνο στην οικογένεια μου και να κυκλοφορεί ελεύθερος. Δεν θα σου κρύψω ότι τον είδα μπροστά μου. Τι κάνεις; Όλοι αυτοί οι δικαστές κι όλοι αυτοί στην Δικαιοσύνη δεν έχουν παιδιά; Δηλαδή άμα ήταν το δικό τους το παιδί τι θα έκαναν;».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός: Πλήγμα με Ελ Αραμπί, χάνει τη ρεβάνς Κυπέλλου με Παναθηναϊκό
Επόμενο άρθροΆρης: «Μπήκε» ο Πάρντο, ατομικό ο Κουέστα