Νέα αντιπαράθεση δημιουργήθηκε ανάμεσα στον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου Στέλιο Λημνιό και στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Αργύρη Κοπάνα, μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ.Λημνιός για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Βόλου. Συγκεκριμένα ανέφερε:

”Μπορεί να άργησε, αλλά τελικά κατάφερε να επισκεφθεί το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Αστικών κ’ Βιομηχανικών Λυμάτων ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ. Για να διαπιστώσει ότι αποτελεί πρότυπο για όλη την Ελλάδα.!!! Μόνο σε ιθαγενείς της Αφρικής του μεσαίωνα θα μπορούσε να γίνει πιστευτό.

Οι Βολιώτες βιώνουν κάθε τόσο τις βλάβες που οδηγούν τα λύματα στον Παγασητικό χωρίς επεξεργασία και συχνά χωρίς ενημέρωση του κοινού.

Αφού πήγε, ας μας αιτιολογήσει γιατί σήμερα υπολειτουργεί, αφού εισέρχονται για επεξεργασία 75 ως 80 χιλιάδες κυβικά μέτρα ενώ η δυνατότητα του είναι μέχρι 45.000 κ.μ.;

Γιατί έσπασε ο αγωγός διάθεσης των επεξεργασμένων και για πολλές μέρες θα μείνει κλειστή η οδός προς Αλυκές;

Γιατί τα λύματα των Αλυκών εκτρέπονται συχνά χωρίς επεξεργασία στον Παγασητικό μέσω bypass που τα οδηγεί στον αγωγό επεξεργασμένου προϊόντος;”

Απαντώντας εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ, ο πρόεδρος κ. Κοπάνας ανέφερε:

”Αθλιότητα από μέρους του κ. Λημνιού η κατασυκοφάντηση και δυσφήμιση υποδομών του Δήμου μας. Η συμπεριφορά του προσομοιάζει με εχθρό της πόλης. Ο κ. Λημνιός, για μια ακόμη φορά επέλεξε την κατασυκοφάντηση της ΔΕΥΑΜΒ και της λειτουργίας του βιολογικού, χωρίς κανένα στοιχείο, με αυθαίρετες και απολύτως ψευδείς και συκοφαντικές κρίσεις.

Μάλιστα, η μήνις του, όπως και στο παρελθόν, έχει στόχο τους εργαζόμενους του βιολογικού, οι οποίοι κατά τον κ. Λημνιό δεν ξέρουν, δεν μπορούν κι εγκληματούν σε βάρος της πόλης. Αλήθεια, οι απόψεις αυτές του Λημνιού, είναι και απόψεις της παράταξής του; Συμφωνεί με αυτές ο κ. Παπαπέτρος, ο οποίος έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί εργαζόμενους του βιολογικού στις αίθουσες των δικαστηρίων, με μάρτυρα κατηγορίας τον κ. Λημνιό;

Σε ο,τι αφορά στα ερωτήματα του συκοφαντούντος.

  1. Οι βολιώτες βιώνουν καθημερινά τα οφέλη του βιολογικού, αφού χάρις στην άψογη και αποτελεσματική λειτουργία του, κολυμπούν εδώ και χρόνια στον Άναυρο, στο Ξενία, στα Πευκάκια, στις Αλυκές, σε ακτές δηλαδή, που πριν τον βιολογικό ήταν απαγορευμένες.
  2. Ο βιολογικός λειτουργεί άψογα και αποδοτικά παρά τις πλημμυρικές παροχές που δέχεται συνεπεία των θεομηνιών Daniel&Elias. Kαι μάλιστα λόγω ακριβώς της ποιότητας κατασκευής του και της επιστημονικής κατάρτισης και τεχνογνωσίας του προσωπικού, στις πλημμυρικές παροχές κατακράτησε μεγαλύτερες ποσότητες ρυπαντικών φορτίων.
  3. Ο αγωγός διάθεσης κατασκευής από το ΥΠΕΧΩΔΕ το 1985, υπέστη βλάβη, λόγω καθίζησης του εδάφους, η οποία συνέβη από τις θεομηνίες. Η οδός προς Αλυκές είναι ανοιχτή. Το τμήμα της λεωφόρου Αθηνών που είναι κλειστό, θα παραμείνει κλειστό, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.
  4. Καλό το παραμύθι του κ. Λημνιού για τα λύματα των Αλυκών, αλλά ο μόνος δράκος που έχει, είναι η αγάπη του κ. Λημνιού, για το ψέμα και τη συκοφαντία”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΒόλεϊ: Ο Ολυμπιακός έσπασε το αήττητο της Αρκάς
Επόμενο άρθροΤο πανόραμα της Ευρωλίγκας – Zougla