Με μια μαραθώνια ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του κόμματος να πετάει το μπαλάκι στους επικριτές του, αλλά και να απαντά στην ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά «σήκωσε το γάντι» πυροδοτώντας ραγδαίες εξελίξεις για το κόμμα, μετά από την αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του προκατόχου του.

Ολόκληρη η ομιλία του:

Μετά από μια μακροσκελή ανάλυση της ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας συνθήκης, ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, μίλησε για ενότητα στις Ευρωεκλογές και προειδοποίησε για τον κίνδυνο ανόδου της Ακροδεξιάς.

Εκείνο που περίμεναν όλοι, πάντως, ήταν η απάντησή του στη «βόμβα» του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα χρειάζεται έναν πρόεδρο που δεν αμφισβητείται για να υπογραμμίσει «εγώ πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι».

Καταλήγοντας την ομιλία του δήλωσε « Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μονη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Θα πάμε λοιπόν σε τετραπλές εκλογές: οργανώσεις μελών, νομαρχιακές, κεντρική επιτροπή και πρόεδρο. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε».

Πηγή: efsyn.gr

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΘλίψη για το θάνατο 67χρονου Βολιώτη
Επόμενο άρθροΜάκης Βορίδης από το Βόλο : Ψηλά οι αγρότες στην ατζέντα της κυβέρνησης