Την ετήσια εκδήλωσή τους πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας στο Βόλο, τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Μαγνησίας. Η συνάντηση έγινε στο forum επί της οδού Δεληγιώργη, με την παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς, ο οποίος, μεταξύ άλλων, πρότεινε στην Κυβέρνηση την εκμίσθωση των κλειστών διαμερισμάτων του 2023, χωρίς φορολογία, για τα επόμενα τρία χρόνια, αναγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα εύρεσης στέγης είναι πολύ έντονο στη χώρα μας. Η πρόταση αυτή όπως είπε, είναι εφικτή, καθώς ένας μεγάλος αριθμός κατοικιών έχει εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες, γιατί τα σπίτια αυτά έχουν παραδοθεί σε κακή κατάσταση από τους προηγούμενους ενοικιαστές, ή έμειναν κλειστά λόγω φορολογίας, ή λόγω χρεών, προηγούμενων ενοικιαστών.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, που ήταν στην εκδήλωση, κατά την τοποθέτηση του, ως Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, αρμόδιος για τη μεταρρύθμιση του συστήματος αντικειμενικών αξιών που οδήγησε στην αλλαγή του ΕΝΦΙΑ, υπογράμμισε ότι αθροιστικά την περίοδο 2019 – 2023, η εξοικονόμηση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στη Μαγνησία από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ έφτασε τα 60 εκατ. ευρώ.

Στην εκδήλωση τονίστηκες ότι, πολλά διαμερίσματα, κατοικίες, και τα καταστήματα, παραμένουν κλειστά στο Βόλο, λόγω υψηλών ενοικίων.

Ν.Β.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Αναγέννηση πέτυχε σπουδαία νίκη στο Βόλο επί της Νίκης με 2-1
Επόμενο άρθρο28 Φεβρουαρίου: Απεργιακός πυρετός προ των πυλών – Παραλύουν οι συγκοινωνίες στην Αττική