Έχω επίγνωση των όσων λέω και πράττω στον δημόσιο βίο, τόνισε ο σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νικόλας Φαραντούρης, αναφορικά με τη δήλωση που πραγματοποίησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ONE» που προκάλεσε αντιδράσεις από τη ΝΔ και την Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων.

«Δεν νιώθω αδειασμένος, νιώθω ενισχυμένος απέναντι στην κοινωνία» απάντησε, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει ή αν έχει ενοχληθεί από δηλώσεις στελεχών του κόμματός του.

«Ευχής έργον να παραιτήσει η ευρωπαία εισαγγελία την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα και εγκλήματα»

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν έχω καταλάβει πού διαφωνούμε», τονίζοντας πως «όταν η εισαγγελική έρευνα προάγει την αλήθεια ή φέρνει στο φως ζητήματα που αφορούν σκάνδαλα και εγκλήματα δε δημιουργούνται πολιτικές εξελίξεις;».

Πρόσθεσε δε ότι «η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει εισαγγελείς από όλα τα κράτη – μέλη, που όταν διαλευκάνουν υποθέσεις προχωράνε την έρευνά τους και εκθέτουν κυβερνήσεις που παρακωλύουν το έργο τους».

Ο Νικόλας Φαραντούρης υπογραμμίζοντας πως «στον Σαρκοζί πέρασαν βραχιολάκι από την έρευνα της εισαγγελίας», επισήμανε ότι «σας περνάει από το μυαλό ότι ο Άρειος Πάγος μπορεί να κάνει λάθος; Αυτό λέμε μπορεί να κάνει λάθος. Οι Ευρωπαίοι δικαστές συμπλέκουν και συνεργάζονται με τους εθνικούς εισαγγελείς. Αμφότεροι όταν διερευνούν σκάνδαλα και διαφωτίζουν πτυχές που συσκοτίζονται, μπορούν να οδηγήσουν σε εξελίξεις και παραιτήσεις της κυβέρνησης».

«Η ευρωπαϊκή εισαγγελία είναι θεσμικό όργανο»

Ακολούθως τόνισε ότι «βεβαίως ο λαός αποφασίζει» και επανέλαβε ότι είναι «ευχής έργον να παραιτήσει η ευρωπαία εισαγγελία την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα και εγκλήματα».

Συνεχίζοντας το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κληθείς να διευκρινίσει τη δήλωσή του τόνισε «η ευρωπαϊκή εισαγγελία είναι θεσμικό όργανο που συμμετέχουν εισαγγελείς από όλα τα κράτη. Αν η έρευνα είτε του ευρωπαϊκού είτε του εθνικού εισαγγελέα οδηγήσει σε αποκαλύψεις που οδηγούν σε απονομιμοποίηση οποιαδήποτε κυβέρνηση, η λαϊκή ετυμηγορία είναι η αρμόδια».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈνωση Πνευμονολόγων: Συνιστά προσοχή καθώς η αφρικανική σκόνη δημιουργεί ιδιαίτερα τοξικό μίγμα
Επόμενο άρθροFika ή αλλιώς εργασία και χαρά – Οι Σουηδοί μάς δείχνουν τον τρόπο